LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

Axel hyllas för sitt mod – efter starka bilden på sin brännskada

14 jun, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Det var fem år sedan Axel Schylström klättrade upp på ett tåg, fick 16 000 volt genom kroppen och fick brännskador för livet. Nu visar artisten upp en stark bild på skadorna från tillfället – och hyllas för sitt mod. "Du är en fighter", skriver hans fans.
Annons

För exakt fem år sedan, i juni 2012, förändrades Axel Schylströms, 24, liv totalt. Det var några dagar före studenten och tillsammans med en kompis fick han ett infall att klättra upp på ett tåg som stod parkerat vid stationen i Norrköping. Men vad ingen av dem räknade med var att tåget skulle vara strömförande.

“Melodifestivalen”-stjärnan fick 16 000 volt genom kropp, föll flera meter och landade på rälsen. När han vaknade hade 70 procent av kroppen brännskadats i tredje graden och i över tre månader tvingades han ligga på sjukhus för att få vård. Bland annat transplanterades hud från hans ben upp till nacke och rygg.

På Instagram väljer nu Axel Schylström att visa upp en stark bild på sina brännskador, tagen just i juni 2012.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Vissa kan säkert ha problem med denna bild, men då får ni väl skrolla vidare, jag tycker att den är målande och häftig. Tagen i Juni 2012. Idag är det exakt fem år sen jag brände mig. En ganska bra tidpunkt att reflektera över saker och ting”, skriver han och fortsätter:

Annons

“Jag vet att det var mitt fel, och jag kommer aldrig att klandra någon annan för det som hände, så det behöver ni inte ens anmärka på, jag har betalat ett tillräckligt högt pris i smärta och ångest, tro mig.”

Axel Schylström skriver också att han, trots allt, är stolt över sig själv. Inte över olyckan, men över hur han har hanterat tiden efteråt. Att han vågat visa sina ärr och sig själv som han är och vågat satsa på sin dröm att jobba med musik, oavsett vad som hänt honom.

“Även om jag håller mig själv ansvarig måste jag få känna mig stolt över sättet jag har vänt alla negativa saker på. För det gör jag. Jag känner mig jävligt stolt. Framför allt stolt över att jag ständigt står upp för mina ärr utan att skämmas och för att jag vågade satsa helhjärtat på min musik utan hänsyn till allt som varit. Den stoltheten kan ingen hater i världen ta ifrån mig”, skriver han på Instagram.

Annons

Bilden har i skrivande stund fått nästan 2000 gilla-markeringar och kommentarsfältet har fyllts av hyllande meddelanden från både artistkollegor och fans. Bland annat har Youtube-stjärnan Daniel Norberg, 27, och “Hold on”-sångaren Nano, 30, gjort peppande emojis, medan andra följare har skrivit längre texter.

”Du är en fighter”, skriver en.

Det är beundransvärt att du tagit dig igenom allt det svåra”, skriver en annan.

”Du är så grym! Du är stark och är verkligen en stor förebild. Du visar verkligen att man kan klara allt”, skriver en tredje.

Foto: IBL, Instagram

Annons