LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareSigge EklundJohanna Nordström

Vem var Anders Bagges pappa Sven-Olof Bagge? Orden om sorgen

29 okt, 2021 
Anders Bagge och hans pappa Sven-Olof Bagge
Anders Bagge kommer från en riktig musikfamilj.
Vem var egentligen hans pappa Sven-Olof Bagge, som förde vidare musiken till sina barn?
Annons
Anders Bagges förtvivlan efter Idol-tittarnas kommentarer: "vill alla väl"Brand logo
Anders Bagges förtvivlan efter Idol-tittarnas kommentarer: "vill alla väl"

Kompositören, musikern, sångtextförfattaren och musikproducenten Anders Bagge, 53, är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler i och med sin medverkan i Idoljuryn i TV4-programmet Idol. Men vem var Anders Bagges pappa Sven-Olof Bagge?

Vilka är Anders Bagges föräldrar?

Anders Bagge föddes den 16 januari år 1968 och växte upp i Enskede. Han har två syskon, Annika Bagge och Stefan Bagge. Föräldrarna till Anders Bagge är mamma Lisbeth Bagge, 81, och pappa Sven-Olof Bagge som inte längre är i livet.

Vad gjorde Anders Bagges pappa?

Något som står klart är att äpplet inte alls har fallit långt ifrån trädet när det gäller familjen Bagge.

Nämligen var det som så att Sven-Olof Bagge även hans var en svensk musiker, låtskrivare och producent. Och båda Anders syskon håller också på med musik.

Pappa Sven-Olof Bagge arbetade som musikförläggare på skivbolaget Metronome. Han skrev Forbes dänga Beatles, som faktiskt vann Melodifestivalen år 1977.

Sven-Olof Bagge med dirigenten Anders Berglund och gruppen Forbes
Sven-Olof Bagge med dirigenten Anders Berglund och gruppen Forbes.

Anders Bagges sorg över pappa Sven-Olofs bortgång

Anders Bagges pappa Sven-Olof Bagge dog i lungcancer år 2003, en sorg som var mycket tuff för sonen Bagge.

Annons

– Jag älskade min pappa över allt annat. Han var så snäll och omtänksam. Allt farsan sa var lag. Och om någon tycker att jag har humor så är det bara en dålig kopia av pappas, har Anders Bagge tidigare berättat i en intervju med Aftonbladet. Han fortsatte:

– Han var min bäste vän. Vi hade så jävla roligt och pratade i telefon två timmar om dagen. Den dagen han försvann höll jag på att gå under. Jag grät och var under isen i nästan ett år. Ringde till telefonsvararen bara för att höra hans röst. Det var som att vara ute i rymden och bli avknipsad från sin färja. Jag var så jävla borta och tappade fotfästet.

FOTO: Robin Lorentz-Allard/TT, Bernt Claesson/TT

Annons