ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonÅrets sommarpratarePernilla WahlgrenAllsång på Skansen

Anders Bagges kryptiska besked – om framtiden i Idol: "Många år"

27 nov, 2022 
AvJonna Lawaetz
Anders Bagge i Idoljuryn 2022
Årets säsong av Idol har enligt många varit utöver det vanliga.
Jurymedlemmen Anders Bagge hyllar säsongen och ger även ett kryptiskt besked om framtiden i Idol.
Annons
Idol-juryns starka reaktionerBrand logo
Idol-juryns starka reaktioner

Tittarsuccén Idol avgjordes nyligen med en rafflande final i ett fullsatt Tele2 Arena. Som vinnare stod den 28-åriga Nike Sellmar, som redan från start tog hela Sverige med storm och har vecka efter vecka hyllats av den eminenta juryn.

Idol-juryn bestod likt förra året av Kishti Tomita, 59, Alexander Kronlund, 50, Katia Mosally, 35, och Anders Bagge, 54. Alla fyra medlemmar är riktiga veteraner inom branschen och har en makalös kompetens att hitta nya artister.

Kändisarna rankar årets säsong av Idol

Årets säsong av Idol har enligt många tittare varit en av de bästa någonsin. När Hänt tog tempen på röda mattan inför finalen kunde flera kändisar intyga den höga standarden på årets säsong. För programledaren Pär Lernström, 42, var detta hans elfte säsong att leda Idol, till Hänt kan han berätta om hans syn på säsongen.

Annons

– Det är svårt att inte ranka den här säsongen väldigt, väldig högt. Just nu känns det ju som den bästa såklart, framförallt det som har varit bra i år är att vi har väldigt många blivande artister som kommer att bli något mycket, mycket större än vad vi har sett tidigare, så det blir kul, säger Pär.

Även komiken Marika Carlsson, 49, håller med om att årets säsong varit något utöver det vanliga.

– Den här säsongen har vart förvånansvärt bra, jag tycker det har varit riktigt bra i år, säger Marika.

Sångfågeln Benjamin Ingrosso, 25, var en av gästartisterna under finalen. Trots att han inte följt säsongen har han koll på deltagarna.

– Jag har tyvärr inte hunnit kolla på mycket, men jag har koll på finalisterna och några som har varit med och de är sjukt duktiga!, säger Benjamin.

Säsongens deltagare har onekligen imponerat på många, till och med musikgeniet och jurymedlemmen Anders Bagge uttrycker sin förundran.

Annons

– Nu har jag gjort det här i ganska många år och jag är förvånad över vilken fruktansvärt hög kvalité det är i år alltså. Jag är bländad av att vi hela tiden hittar nya talanger. Det bådar gott inför 2023.

Anders Bagges besked om Idol

Anders Bagge har suttit i Idoljuryn i två omgångar och första gången han klev in i programmet var redan 2008. Med sin charm och ödmjukhet fick han hela svenska folket på fall. Han var kvar i juryn i sju år, men valde att lämna programmet 2015 för att fokusera på andra projekt.

Han lämnade minst sagt ett tomrum i tv-rutan och det var inte riktigt någon som kunde ta hans plats. När han gjorde en comeback i juryn två år senare var det som att alla bitar föll på plats igen. Bagge is back!

När Hänt frågar Anders om vi kommer få se honom i Idoljuryn även nästa år kan han däremot inte ge ett rakt svar.

– Jag säger ingenting!, säger han hemlighetsfullt.

FOTO: Maja Suslin/TT, Cracchiolo/Shutterstock

Annons