Alexander Kronlund om tuffa barndomen: "Jag fick stryk"

Alexander Kronlund skriver låtar till världsartister och är den nyaste jurymedlemmen i Idol 2017. Nyligen öppnade han upp sig om sin tuffa barndom där han hindrades från att uttrycka sig själv.

Alexander Kronlund, 45, är nykomlingen i Idol 2017 där han sitter i juryn tillsammans med veteranerna Kishti Tomita, 53, Anders Bagge49, och Nikki Amini32. Jurymedlemmen har idag en glammig vardag där han arbetar med stora världsartister i Los Angeles, men när han gästade Nyhetsmorgon berättade han om en tuffare tid i hans liv. Under hans barndom var Prince och David Bowie hans stora idoler och inspirationer, men detta var ingenting som accepterades av de runt omkring honom.

– Det var en period som var lite väl tuff i 13-14-årsåldern.  Jag gick hem och klädde på mig rosa byxor, någon liten turkos fjäder, och så fick jag stryk. Jag förstod att så får man inte klä sig, berättar han i programmet.

Annons:
Minetan – Bli perfekt brun på bara en timme, vilken av alla nyanser passar din hud?

Hitmakaren växte upp i Bredäng utanför Stockholm och hade det tufft där. Men när han kom in på musiklinjen på Södra Latins i Stockholm, tog livet en vändning och han blev bästa vän med stjärnproducenten Max Martin, 46, som gick samma utbildning.

– Jag lyckades till slut, efter den hårda tuffa förortsmiljön som jag inte alls trivdes i, få chansen att gå gymnasiet i Södra Latin på musiklinjen. Det var en otrolig kulturchock att komma från det där hårda klimatet till ”eftermiddagsfikamyset” på Södra Latin, säger Alexander.

 Många har noterat att Alexanders naglar alltid är målade och det är en påminnelse om den tiden där han inte fick uttrycka sig som han ville.

– Det är ett litet desperat försök att få krypa ut, hitta mitt uttryck som jag inte fick ha, säger han och fortsätter:

–  Jag älskar om folk tror att jag är gay eller bisexuell, säger han.

I slutet på augusti avslöjade Alexander att han och sambon Rebecka Lagerström väntar barn.

– Jag är hetero, jag har flickvän och vi väntar barn, avslutar han.

LÄS OCKSÅ: Babylycka: Alexander Kronlund ska bli pappa

LÄS OCKSÅ: Idol-profilen rasar efter TV4:s beslut: ”Ingen ska titta på skiten”

Foto: IBL