Idol 2023 marknadsföring banner

Kritik mot Alexander Kronlund – efter uttalandet om Benjamin Ingrosso

30 aug, 2022 
ALEXANDER KRONLUND, IDOL-JURYN
Göteborgsveckan är i full gång i Idol 2022 och juryn verkar uppskatta vad de ser.
Alexander Kronlund uppskattade en deltagare väldigt mycket – och i hans komplimang drog han in en känga till Benjamin Ingrosso.
Nu får hans uttalande kritik av TV4-tittarna.
Annons
Kritik mot Alexander Kronlund efter uttalandet om Benjamin Ingrosso
Kritik mot Alexander Kronlund efter uttalandet om Benjamin Ingrosso

Idol 2022 är i full gång och den här veckan är det dags för göteborgarna att visa vad de går för.

I vanlig ordning åker Idol-turnén land och rike runtom i Sverige med förhoppningen att hitta nästa stora idol. Förra veckan fick vi se auditions från Stockholm och den här veckan är det Göteborg som står på agendan. Nästa vecka är det dags för auditions från Malmö.

Hittills har det varit väldigt händelserikt och vi har fått se alltifrån chockerande besked till stora talanger. Något som var chockerande för juryn var när sångfågeln Mikael Adasme, 20, valde han att hoppa av – eftersom han kände sig nervös konstant.

Istället så tänker jag fortsätta studera för att bli filmkritiker och författare i framtiden”, förklarade Mikael i ett meddelande till Hänt.

Annons

Alexander Kronlunds uttalande om Benjamin Ingrosso

Nu är Idol-juryn alltså på plats i Göteborg och även där har man hittat riktiga ikoner. Några som redan charmat svenska folket är skönsjungande Ruby Lindén, 16, även Zuzanna Korba, 21, och nu återstår det att se om de tar sig vidare till nästa steg.

En annan person som väckte svenska folkets nyfikenhet var Anton Älvstrand, 19. Han sökte inte på det klassiska sättet. Han blev nämligen uppsökt av programledaren Anis Don Demina, 29, och när han var och kollade på en hockeymatch dök Anis plötsligt upp i halvtidsvilan.

Efter det var det bara att ge sig av till en Idol-audition för Antons del och mycket riktigt charmade han juryn med sin fantastiska sång. Jurymedlemmen Alexander Kronlund, 50, blev så berörd att han drog en parallell till Benjamin Ingrosso, 24.

– Benjamin Ingrosso går runt och hoppas att han ska bli nya Ted Gärdestad. Han är jättebegåvad men inte fan är han någon ny Ted Gärdestad. Men det skulle du kunna vara!, sa Alexander Kronlund i programmet.

Annons

TV4-tittarnas kritik – efter orden om Benjamin Ingrosso i Idol 2022

Alexander har i efterhand förklarat för Hänt vad han egentligen menade med sitt uttalande och det ska ha rört sig om ett intern-skämt. Men detta är inget som framgår i programmet och nu har tittarna ett och annat att säga om saken.

”Helt onödig gliring mot Benjamin Ingrosso av Alexander, tycker jag... Man blir inte större själv för att man förminskar andra...”, skriver en person på Facebook.

”Ju mer vi låter såna uttalanden passera, desto vårdslösare och mindre respektfulla blir vi mot varandra... det är illa nog som det är...”, skriver en annan.

FOTO: TV4

Annons