LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Hollywoodstjärnornas bråk: Världens värsta vårdnadstvister

05 jun, 2019 
Linnéa Geijer
Hollywood smutsiga vårdnadstvister
Kändisparens skilsmässor har varit smutsiga, men de som drabbats värst är barnen. Här är sanningen om världens värsta vårdnadstvister:
✔︎ Pedofilanklagelserna.✔︎ Förhörd av FBI efter bråket med sonen. ✔︎ Kallade sin dotter för gris.
Annons

Medan många Hollywoodseperationer sker i det fördolda under tämligen schyssta omständigheter finns det ändå de som etsat sig in i våra minnen. Inte minst på grund av sättet som stjärnorna dragit in sina barn i kampen mot varandra.

Hatmejl och hot

Ett praktexempel på just detta är 53-årige Charlie Sheen och Denise Richards, 48. Efter ett tre år långt äktenskap ansökte den då gravida Denise om skilsmässa från Charlie. Och medan hon ändå var i farten passade hon på att ansöka om besöksförbud mot sin blivande exmake, under påståenden att han misshandlat och hotat att mörda henne.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Ett år senare, 2006, gick skilsmässan igenom, men det var bara början. Nu började nämligen vårdnadstvisten om parets då tre- och fyraåriga döttrar Samantha och Lola. Denise ansökte om ensam vårdnad och menade att Charlie var beroende av bland annat spel och internetporr och att han misshandlade henne både psykiskt och fysiskt. Som bevis lade hon fram ett röstmeddelande där exmaken säger att han hoppas att hon kommer att ”ruttna i helvetet”. Hon visade även mejl där han kallade henne en ”tragisk, arbetslös gris som är talanglös, ondskefull och en dålig mor”.

Annons

I mejlen föreslår Charlie även att Denise ska ”gå och gråta ut hos sin flintskalliga morsa”, en kommentar som blev desto värre när Denise senare förlorade sin mamma i cancer. Charlie i sin tur menade att Denise utnyttjade barnen och deras dispyt för att vinna tittare till sin nya realityshow It’s complicated.

Charlie Sheens och Denise Richards.
Charlie Sheen och Denise Richards. FOTO: IBL

Pedofilanklagelser

Tvisten nådde sin kulmen när Denise hävdade att exmaken antastat deras döttrar, något hon ansåg att flickornas oroliga beteende i en hemmavideo bevisade. Anklagelserna visade sig vara falska och domaren avfärdade dem snabbt som sådana, vilket fick Charlie att stämma Denise för förtal och kräva ensam vårdnad av döttrarna.

– Jag försöker bygga en relation med mina döttrar som inte är förgiftad. Det har blivit tydligt att modern till mina barn inte har något intresse för kompromiss eller gemensam vårdnad vad gäller våra flickor. Hon beter sig som att hon äger våra barn. Det gör hon inte. Sanningen kommer att segra. Det gör den alltid, sade han då.

Annons

Vann vårdaden

Idag ser relationen mellan de forna makarna betydligt bättre ut, och Denise har ensam vårdnad av både parets döttrar och tvillingpojkarna Bob och Max, 13, som Charlie fick med sin nästa fru Brooke Mueller, 41. Över de senaste tio åren har Charlie och Brooke båda kämpat med sina missbruk, och då domstolen ansåg att vare sig hon eller han var kapabla att ta hand om barnen föreslog Charlie sitt ex Denise som ett alternativ till fosterhem. Idag lovordar han sin exfru för vilken bra mamma och förebild hon är för alla hans barn, och har till och med betalat huset där de bor.

Fruktade för barnens säkerhet

En mer nutida vårdnadstvist som fortfarande är på allas läppar är Brangelinas. I september 2016 drog världen efter andan när Angelina Jolie, 44, ansökte om skilsmässa från Brad Pitt, 55, efter två år som gifta, tolv år tillsammans och en hel kull med ungar. Men det var inte allt, hon ansökte även om ensam vårdnad av alla sex barn, Maddox, 17, Pax, 15, Zahara, 14, Shiloh, 13, och tvillingarna Vivienne och Knox, 10. Spekulationer började snabbt florera, och snart framgick att Angies beslut fattats efter att Brad och Maddox hamnat i en häftig dispyt ombord på ett av familjens privatplan. Händelsen, kopplat med Brads alkoholproblem, blev droppen för Angelina som nu fruktade för sina barns säkerhet, och inom några dagar var Brangelina officiellt splittrat.

 Angelina Jolie, Shiloh Jolie-Pitt, Zahara Jolie-Pitt, Pax Jolie-Pitt
Angelina Jolie, Shiloh Jolie-Pitt, Zahara Jolie-Pitt, Pax Jolie-Pitt. FOTO: IBL

FBI-utredningen

FBI blandades snart in i tvisten för att utreda frågor rörande barnmisshandel, men fann ingen grund för vidare utredning. Det blev dock allt tydligare att Angelina inte ville att barnen skulle träffa sin far, åtminstone inte innan han tog sig i kragen. Världen vände sig emot henne och allt från anonyma källor till före detta nannys började blanda sig i dispyten genom uttalanden i pressen. Paret själva förblev däremot tysta.

Annons

Efter månader ifrån varandra möjliggjordes dock snart ett möte mellan far och barn, och Brad säger sig idag ha varit ren i sex månader. Han går dessutom i terapi för att få bukt med problemen.

– Jag kan inte minnas en enda dag sedan universitetet då jag inte har druckit, tagit en joint eller något liknande, berättade han i maj 2017.– Det var ett sätt för mig att fly undan mina känslor. När jag skaffade familj slutade jag med allt utom alkoholen. Förra året drack jag för mycket, det blev ett problem. Jag är så glad att ha lagt det bakom mig nu.plus_iconTv-profilernas smutsiga öden som inte tittarna fick se – triangeldraman och porrskandalerLäs mer

Anklagades för misshandel

Innan Brangelina ens existerade var det Alec Baldwin, 61, och Kim Basinger, 65, som var Hollywoods mest åtråvärda powerpar. I åtta år verkade de leva i äktenskaplig salighet, men 2000 lämnade Kim in en skilsmässoansökan där hon hävdade att Alec misshandlat henne både psykiskt och fysiskt under hela relationen. Vårdnadstvisten om dottern Ireland, idag 23, blev både ful och långdragen. Kim fick först ensam vårdnad medan Alec hade besöksrättigheter, men snart krävde Alec delad vårdnad och hävdade högljutt att Kim var mentalt labil och ute efter att förgifta hans relation med dottern. Skilsmässan gick igenom i början av 2004, men den utdragna tvisten om Ireland kom att kosta åtta år och 250 miljoner kronor.

Annons

Kallade dottern för gris

Konflikten nådde sin kulmen 2007 då ett röstmeddelande Alec lämnat till Ireland efter att hon missat ett schemalagt telefonsamtal som senare läckte till pressen. I meddelandet kallar han sin dotter för en ”oförskämd, bortskämd gris”, och när domstolen fick höra det fråntogs Alec all rätt att träffa Ireland. Skådespelaren tog sig dock i kragen och ett år senare var relationen med dottern och exfrun betydligt bättre.

Idag står Alec och Ireland till och med varandra väldigt nära. För att använda barnen som spelbrickor för att såra sin före detta partner är aldrig ett vinnande koncept.

Annons