Let's dance-stjärnornas skandaler – psykbryt, mordhot och rasistutspel

Let's dance 2019 deltagare hemligheter skandaler

Årets Let's dance-deltagare har ett dunkelt förflutet. Läs om alla skandaler och tragedier som de har varit med om.
✔︎ Kraschade totalt psykiskt: ”Jag låg som en grönsak i tre månader”
✔︎ Hatas av massor: ”Dödshoten har blivit min vardag”
✔︎ Rasistutspelet – skrek ”Jävla svarthuvud”

Årets deltagare i Let’s dance är Kristin Kaspersen, Robin Bengtsson, Freddie Svensson, Magdalena ForsbergSanna Lundell, Lance Hedman Graaf, Méndez, Linnéa Claeson, Dan Ekborg och Thomas Ravelli. Programledare är David Hellenius och Tilde de Paula Eby.

◼️ ◼️ ◼️

Malin Watson, dansare och Leo Méndez “Mendez”, sångare.

✔︎ Méndez: ”Jag var full varenda dag”

Efter genombrottet med ”Razor Tongue” brottades Méndez, 43, med svåra missbruksproblem. Det gick så långt att han till slut bestämde sig för att bli helnykterist 2002.

– Jag har tagit allt. Men det var alkoholen som verkligen knäckte mig. Jag var full varenda dag. Jag var en elak jävel, en riktig skitstövel. Alkoholen gjorde mig till den största egoisten. Jag lyssnade inte på någon, skrek och slogs, sa han till Aftonbladet.

I samma tidning erkände han förra året att han dock trillat dig igen.

– Jag dricker ingen alkohol. Genom alla de år som har gått så självklart har det funnits återfall, tyvärr. Jag är alltid ärlig med det. Man blir aldrig frisk när det gäller det där, det är som vilken sjukdom som helst. Man måste bara ta sin medicin.

◼️ ◼️ ◼️

Let's Dance

Sanna Lundell och Aaron Brown.

✔︎ Sanna Lundell: ”Fick kronisk ångest”

Sanna Lundell, 40, har inte särskilt många skandaler på sitt cv, då är det värre med livskamraten och skådespelaren Mikael Persbrandt, 55, som hon har tre söner med. Relationen som har pågått sedan 2005 har varit minst sagt turbulent och kantats av svartsjuka, otrohet, bråk och medberoende.

När det blåste som värst tvingades Sanna söka professionell hjälp.

– Jag fick panikångest några gånger, som övergick till kronisk ångest. Jag fick minnesbortfall, kom inte ihåg koden till kontokortet och drabbades av utmattningssyndrom. Jag jobbade mycket, för att fly, och tänkte att det var bra för mig. Och gick så fett in i väggen. Jag låg som en grönsak i tre månader, sa hon för några år sedan i Mama.

Sanna berättade också att hon borde lämnat Mikael, men att det har varit kämpigt.

– Jag har väldigt svårt att lämna honom och han verkar ha väldigt svårt att lämna mig. Vi har varit ihop i tio år, har säkert gjort slut 20 gånger och kämpat som djur. Vi har gått i så många parterapier för att få ordning på saker och ting.

◼️ ◼️ ◼️

Let's Dance

Jasmine Takács, dansare och Thomas Ravelli, f.d. fotbollsmålvakt

✔︎ Thomas Ravellis rasistutspel: ”Jävla svarthuvud”

Han har en karriär som heter duga i bagaget och är en av de hyllade bronshjältarna från 1994. Men Thomas Ravelli, 59, väckte en hel del känslor under sin målvaktskarriär. Hans rasistutspel mot förre AIK-spelaren Pascal Simpson under en match på Råsundastadion mellan AIK och IFK Göteborg blev omskrivet och fick konsekvenser. Ravelli som tyckte att Pascal armbågade en av hans lagspelare skrek ”jävla svarthuvud” så det hördes över halva Solna.

– Jag kunde göra precis vad som helst för att vinna en match och då kanske man uttrycker sig på ett felaktigt sätt och säger saker och ting på fotbollsplanen i affekt. Nu i efterhand tänker jag ofta: ”Men herregud, hur kunde du säga så?”, har han sagt i podcasten Lundh.

◼️ ◼️ ◼️

Let's Dance

Dan Ekborg och Cecilia Ehrling Danermark.

✔︎ Dan Ekborg: ”Då satt där en människa som vägde 30 kilo”

Dan Ekborg, 63, slog igenom 1980 i Skrik för livet på Göteborgs Stadsteater och har sedan dess medverkat i otaliga teateruppsättningar, filmer och tv-serier.

Hans pappa är ingen mindre än framlidne skådespelaren Lars Ekborg och Dan har berättat hur krävande fadern var och att deras kontakt var skakig.

– Ibland fick vi inte äta någon frukost hemma för att vi inte fick störa när pappa sov. Och på eftermiddagen fick vi ibland inte komma hem om han var hemma och vilade mellan föreställningarna, sa Dan i Stjärnorna på slottet.

Lars Ekborg gick bort i levercancer när Dan var i tonåren och han minns deras sista möte på sjukhuset.

– Då satt där en människa som kanske vägde 30 kilo, som bara dreglade och hade bruna fläckar över hela kroppen. Det var ju en människa som jag inte kände igen. Det är en upplevelse som jag gärna hade blivit besparad.

◼️ ◼️ ◼️

Let's Dance

Linn Hegdal, dansare, Lancelot Lance Hedman Graaf, thaiboxare.

✔︎ Lance Hedman Graaf: ”Gjorde som Zlatan och snodde cyklar”

Lance Hedman Graaf är bara 18 år men har ändå hunnit med en hel del. Hans relation med bloggaren Paow blev som bekant en omskriven historia. Men i en intervju med Nöjesguiden avslöjar Lance att han gjort ett och annat hyss. Och det är faktiskt Zlatans fel… Lance läste nämligen hans bok och blev ”inspirerad”.

– Jag tyckte att den var bra, verkligen. Jag läste den precis när den kom ut. Han var min största idol. Jag försökte återupprepa grejerna han hade gjort. Jag läste att han typ hade varit en ninja och snott cyklar. Då gjorde jag samma sak. Eller jag snodde inte cyklarna, men jag försökte. Jag är värdelös på sådant där. Jag var väldigt rädd när jag gjorde det. Jag tog någon rostig cykel som inte ens hade lås och var helt förstörd. Jag tror inte att någon saknade den.

◼️ ◼️ ◼️

Let's Dance

Fredric Brunberg, dansare och Magdalena Forsberg, fd skidskytt.

✔︎ Magdalena Forsberg: ”Helt plötsligt fick jag tunnelseende”

Skidskytteikonen Magdalena Forsberg, 51, är en av Sveriges mest folkkära idrottare och har tagit otaliga medaljer under sin framgångsrika karriär. Vad många inte vet är att bara två månader innan Magdalena tog sitt första VM-guld i Brenzo 1997 hade hon fått reda på att mamma Britt-Marie hade drabbats av cancer.

– Jag visste att mamma undersökt lymfkörtlarna som svullnat på ena sidan av hennes hals, att något inte stod rätt till. Men när hon ringde och berättade att det var cancer – det blev en chock. Jag minns hur jag stod på skjutvallen och bara grät och grät, har hon sagt i Cancerfondens tidning Rädda livet.

Modern vann kampen mot cancern, men några år senare kom den tillbaka i en annan form. Även denna gång besegrade hon sjukdomen. Men för några år sedan gick hon bort varpå Magdalena drabbades av panikångest.

– Helt plötsligt fick jag tunnelseende, stickningar i kroppen och fruktansvärt ont i huvudet, har hon sagt i Topphälsa.

◼️ ◼️ ◼️

Let's Dance

Kristin Kaspersen och Calle Sterner.

✔︎ Kristin Kaspersen: ”Förrädisk luftrörssjukdom”

Framgångsrika programledaren Kristin Kaspersen, 49, har varit ett populärt ansikte i tv-rutan sedan början av 90-talet. Men för tio år sedan drabbades Kristin av en förlamande trötthet som aldrig försvann. Det visade sig vara twar.

– Det är en förrädisk luftrörssjukdom som orsakas av en bakterie och sprids på samma sätt som en vanlig förkylning. Skillnaden är att twar ger förkylningssymtom och trötthet under ovanligt lång tid. Det kan pågå i veckor, månader och till och med år och det är i många fall väldigt svårt att ställa en säker diagnos, har hon sagt i Hemmets Journal.

Idag är Kristin frisk men hon medger att hon har svårt att hantera stress.

– När det dyker upp jobbrelaterade saker som jag inte själv kan påverka, så märker jag direkt att jag blir oerhört stressad och får krampkänningar i halsen. Det är obehagligt men samtidigt bra att kroppen har den förmågan att säga ifrån.

◼️ ◼️ ◼️

Let's Dance

Sigrid Bernson & Robin Bengtsson.

✔︎ Robin Bengtsson: ”Jag vek hela mitt knä bakåt”

Robin Bengtsson, 28, brinner inte bara för musik. Något som också ligger honom varmt om hjärtat är motocross. Trots att det anses vara en rätt farlig sport är inte Robin orolig när han tränar och tävlar.

– Det är inte livsfarligt. Man kan väl dö, men det kan man väl göra i andra sporter också känner jag, sa han till Hänt förra året.

Men vid ett tillfälle slutade det dock riktigt illa och olyckan kunde i värsta fall ha kostat Robin benet.

– Satt med foten ut i en kurva, så stack det upp en grej som jag inte såg. Det gick i 50 kilometer i timmen… Jag vek hela mitt knä bakåt, åt fel håll. Jag slet sönder korsband och en massa grejer.

Eftersom Robin oturligt nog landade på huvudet drabbades han också av en mindre hjärnskakning.

◼️ ◼️ ◼️

Let's Dance

Maria Zimmerman, dansare, och Fredrik “Fab Freddie” Svensson.

✔︎ Freddie Svensson – tvingades utstå näthat

Freddie ”Fab Freddie” Svensson, 28, gjorde succé i fjolårets Mello. Tyckte vissa. Andra störde sig rejält på Freddie och han fick utstå ofantligt mycket näthat för såväl sitt utseende som sin sexuella läggning. Till slut orkade han inte längre ta del av alla elakheter.

– Jag läste till en början och tyckte det var lite tufft… Eller väldigt tufft om jag ska vara ärlig. Efter det bestämde jag mig för att jag inte kan låta kommentarerna påverka min prestation. Jag stängde av ganska mycket, slutade följa olika nyhetssidor på Facebook och bad kompisar att läsa först och ge en liten kommentar om vad som skrevs så att jag inte gick in och läste direkt, sa han till Aftonbladet förra våren.

Inte blev det bättre när Freddie fick höra att radioprofilen Roger Nordin i ett inlägg på Instagram kallat honom för ”en påklistrad och klyschig homomaskot”.

– Jag känner egentligen inte riktigt att jag vill gå in i den debatten, men jag tyckte att det var tråkigt att höra det på ett personligt plan. Jag går bara ut och är mig själv och att då få höra att man ses som en typ av klyscha eller nidbild av homosexuella, det tyckte jag inte var jättekul att höra.

◼️ ◼️ ◼️

Let's Dance

Tobias Bader, dansare och LaGaylia Frazier, sångare

✔︎ LaGaylia Frazier, 58: ”Jag blev mobbad”

Artisten LaGaylia Frazier kom till Sverige 2001. Dessförinnan bodde hon i Florida där hon också växte upp. Hon gick i en specialklass för begåvade elever och var så pass duktig att hon kunde hoppa över en årskurs. Men LaGaylia mådde trots det allt annat än bra. Hon blev nämligen mobbad.

– Jag gick i en skola med mest svarta elever, utom i min klass, där var vi bara tre svarta. Men det var inte på grund av min hudfärg jag blev mobbad. Jag var extremt nördig. Hade världens fulaste frisyr. Så fort läraren lämnade salen, kastade de sig över mig. Tog baddräkten ur min ryggsäck och satte på huvudet som en rolig mössa och sådant.

Hon ville egentligen bli läkare, men efter en talangjakt i skolan ändrades allt.

– Dagen efter viskade barnen när jag passerade. ”Vad ful hon är”, trodde jag de sa. Tills en av tjejerna kom fram och sa: ”Visst var det du som sjöng så bra på showen i går?”.

◼️ ◼️ ◼️

Let's Dance

Jacob Persson och Linnéa Claeson.

✔︎ Linnéa Claeson, 27: ”Dödshoten har blivit min vardag”

Handbollsspelaren och samhällsdebattören Linnéa Claeson, 27, kämpar hårt mot sexism och rasism men också för hbtq-personers, flyktingars och hemlösas rättigheter.

Men det är både på gott och ont. Linnéa måste tragiskt nog alltid tänka på sin säkerhet.

– Dödshoten har blivit lite av min vardag. Visst händer det att jag är rädd ibland, men jag väljer att vara modig, har hon sagt till Hemmets.

Men mamma Maria är djupt imponerad över dotterns mod, men medger att hon blir rädd stundtals.

– Jag tycker att det hon gör är fantastiskt, men som mamma oroar jag migsåklart och blir fly förbannad när jag ser vad som dräller in på kontot och när hon attackeras verbalt ute på gatan. Det finns tillfällen då jag kan känna att hon borde ligga lågt och inte tjafsa för mycket.

Men det är inget alternativ för Linnéa.

– Jag känner att jag har ett ansvar att vara en förebild för nästa generation tjejer. Det viktigaste för mig är att förinta våldtäktskulturen. Jag vill att vi ska vakna upp till en värld där tjejer och killar är lika mycket värda, där rasismen är utrotad och där hbtq-personer behandlas på ett värdigt sätt. Det är dit jag vill nå med mitt engagemang.

LÄS MER: Expedition: Kärleks-ö – så ledde Robinson fram till heta romanser

LÄS MER: Tv-kändisarna som försvann från rampljuset – så gick det sen

LÄS MER: Lönelista: Så mycket tjänar ALLA i Let’s Dance

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN