LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonÅrets sommarpratarePernilla WahlgrenAllsång på Skansen

Prinsessan Christina

Prinsessan Christina föddes den 3 augusti 1943 på Haga slott och är yngsta syster till kung Carl XVI Gustaf, yngsta dotter till arvprinsen Gustaf Adolf och prinsessan Sibylla och en av de så kallade Hagasessorna. Christina var den första svenska prinsessa att ta studenten och är den enda av systrarna som skaffat sig en högre utbildning (på Radcliffe College vid Harvard University i USA). Hon är också den av kungens systrar som utfört flest officiella uppdrag genom åren. Hon har länge varit engagerad i olika former av kultur och arbetade under en längre period för Röda korset. Christina är gift med Tord Magnusson, generalkonsul och tidigare direktör, som hon har de tre sönerna Gustaf, Oscar och Victor med.
 ...Läs mer
kungligt

Hovets besked: Christinas cancer har förvärrats

Prinsessan Christinas svåra kamp mot cancern - genomgår stamcellstransplantation. Kungens syster har tidigare haft bröstcancer och behandlats med cellgifter och strålning. Christina är gift med Tord Magnuson och har tre söner, Gustaf, Oscar och Victor.
Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons