LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Prinsessan Christina har drabbats av kronisk blodcancer

13 okt, 2016 
Johnny Axelsson
Prinsessan Christina lider av kronisk blodcancer. Kungens syster kommer att genomgå behandlingar under hösten. "Självklart är ett sådant här besked, för alla familjer, något väldigt tråkigt."
Annons

Hovet meddelar nu på sin hemsida att kungens syster, Prinsessan Christina, fru Magnuson, 73, har drabbats av kronisk blodcancer.

“Prinsessan kommer att genomgå behandlingar under hösten men mår i övrigt förhållandevis bra. Det innebär att Prinsessan kommer att dra ner på sitt officiella program och sina åtaganden en tid framöver. Prinsessan Christina och hennes familj hoppas att omgivningen har förståelse för situationen och låter Prinsessan genomgå nödvändig behandling i lugn och ro. Prinsessan kommer att genomföra de åtaganden som hälsan tillåter.”

Tord Magnusson är prinsessan Christinas make.
Tord Magnusson är prinsessan Christinas make.

Knappt 100 fall av kronisk myeloisk leukemi hittas varje år. Sjukdomen uppstår i en blodstamcell och påverkar bildningen av så väl röda som vita blodkroppar och blodplättar. Vid kronisk lymfatisk leukemi är det lymfocyternas bildning som rubbas. Ungefär 500 fall per år diagnostiseras. Andra mindre vanliga former av leukemi förekommer också, går det att läsa på Cancerfondens hemsida.

Annons

– Kungafamiljen har informerats under hösten. Självklart är ett sådant här besked, för alla familjer, något väldigt tråkigt, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef till Expressen.

Redan 2010 drabbades prinsessan av cancer i bröstet. Hon genomgick då behandling på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm.

– Jag fick opereras tre gånger och jag har genomgått både cellgiftsbehandling och strålning. Men jag är glad och tacksam över att Sverige är världsledande på det här området, sa hon då till Aftonbladet.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons