LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hovets besked: Christinas cancer har förvärrats

03 mar, 2017 
AvEmelie Tholin
Nu meddelar hovet att prinsessan Christinas cancer har blivit sämre. Cellgifterna kan inte bota hennes svåra sjukdom.
Annons

Det var i höstas som hovet meddelade att kungens syster, prinsessan Christina, 73, återigen drabbats av cancer, denna gång kronisk blodcancer. 2010 hade prinsessan även fått diagnosen bröstcancer och behandlats framgångsrikt mot sjukdomen med såväl cellgifter som strålning. 

Nu skriver hovet i ett pressmeddelande att prinsessan Christinas svåra sjukdom tyvärr förvärrats.

“Prinsessan Christina, Fru Magnuson har sedan oktober behandlats för blodcancer med regelbunden cellgiftsbehandling. Behandlingen har gått bra. Men prinsessans blodcancer kan inte botas med denna behandling eftersom den uppstått i benmärgens stamceller som är motståndskraftiga mot cellgifter. I samråd med familj och läkare har prinsessan därför beslutat att genomgå en stamcellstransplantation. Under de närmaste månaderna kommer prinsessans och familjens hela kraft att fokusera på behandlingen.”

Prinsessan Christina är gift med Tord Magnuson och har tre söner Gustaf, 41, Oscar, 39, och Victor, 36.

Kungen har alltid stått sin syster Christina nära.
Kungen har alltid stått sin syster Christina nära.

Detta är en svart vecka för kungafamiljen. Igår kom beskedet att kungens äldste vän greve Carl Adam “Noppe” Lewenhaupt hittats avliden i vattnet utanför Djurgården, ett par hundra meter från paradvåningen vid Karlaplan på Östermalm. Kungen har tagit hans död hårt och är skakad.

– En tragisk händelse. Det är en av mina äldsta vänner, säger kung Carl Gustaf, till tidningen Expressen.

Foto: Stella

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons