Därför kommer inte Kristin Kaspersens pappa till Let’s dance

Kristin Kaspersen dansar för sin pappa Kjell Kaspersen i Let's dance
Kristin Kaspersen tillägnar veckans dans i Let's dance till sin pappa Kjell Kaspersen. Nu berättar hon varför han inte är på plats under sändningen.
Annons

Programledaren Kristin Kaspersen, 49, och hennes dansare Calle Sterner, har gjort succé i Let’s dance. Vecka efter vecka har de hyllats av både juryn och tittarna, men nu är det dags för Kristin Kaspersen att själv få hylla någon. Denna vecka är temat nämligen att de ska tillägna dansen till någon som betytt mycket för dem. Kristine Kaspersen har valt att dansa för sin pappa.

Annons

– Han har varit min stora trygghet och han står alltid bakom och där kan jag var liten, jag kan vara stark, han tror alltid på mig, han är klok som en bok och sjukt rolig. Han är magisk, säger Kristin när Hänt träffar henne på repetitionerna av Let’s dance.

Hennes pappa är den norska före detta fotbollsspelaren Kjell Kaspersen, nyligen fyllda 80 år. Kristin flyttade ifrån Norge och honom när hon endast var två år, men trots avståndet har de en mycket fin relation.

Annons

– Det är otroligt fascinerande att han har varit en sån närvarande pappa trots att han har bott i ett annat land, säger Kristin Kaspersen.

Hon hade först en annan tanke, nämligen att tillägna dansen sin mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson, som gick bort för drygt ett år sedan.

– Men det är så mycket som tillägnas henne hela tiden och hon är med mig varje dag ändå.

Kristin Kaspersens pappa följer Let’s dance

Varje fredag har Kristin Kaspersens pappa kollat på programmet hemifrån. Till och med när han befann sig på Mallorca förra veckan följde han med spänning dottern därifrån. Däremot komma han inte att komma till inspelningen på fredag trots att dansen är tillägnad honom.

Annons

– Nej han kommer inte. Han var iväg och reste när han fyllde år och sedan har han precis landat hemma. Jag tror att han njuter mer av att titta på det på tv än att sitta nervös här med kameror och lampor och allt, säger Kristin Kaspersen.

Dansen blir en rumba och sången de ska dansa till är pappans favoritlåt Strangers in the night med Frank Sinatra. Calle Sterner berättar att han har gjort en svår koreografi denna vecka, något Kristine själv har svårt att avgöra.

– Jag vet ju inte om den är svår eller inte men någonstans är det bra för då tänker jag att det här måste jag klara, säger hon.

Annons

Kristin Kaspersen avslöjar hemligheten bakom succén

Och hon har ett litet knep för att få till det där lilla extra. Hon studerar nämligen noga hur proffsdansarna dansar, in i minsta detalj.

– Jag sitter ju och kollar Youtube mycket, hur tjejerna rör sig. Så inför varje program tittar jag hur proffsdansarna rör sig, de som tävlar, så försöker jag med Calles hjälp få in den känslan och tekniken, säger Kristin Kaspersen.

Let’s dance sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

LÄS MER: Kristin Kaspersens avslöjande om kärlekslivet: ”Lycklig”

FOTO: TT/Olle Sporrong, TT/Karin Törnblom

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…