LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

Nina Gunke flyttar efter tunga sjukdomsbeskedet – makens ord om beslutet

14 nov, 2022 
Samuel Holgersson och Nina Gunke
Familjen har varit ett stort och viktigt stöd för skådespelerskan Nina Gunke efter att hon fick diagnosen Alzheimers.
Nu berättar hon och maken Samuel om flytten som de tog till för att underlätta i vardagen.
Det var nödvändigt” säger han till Aftonbladet.
Annons
Kalle Moraeus tunga sjukdomsbesked: ”Fruktansvärt”Brand logo
Kalle Moraeus tunga sjukdomsbesked: ”Fruktansvärt”

Skådespelerskan Nina Gunke, 67, gick för ett år sedan ut med det dystra beskedet att hon drabbats av sjukdomen Alzheimers. Det var när hon gästade TV4:s Nyhetsmorgon som hon berättade om den tuffa kampen.

Nu, ett år senare, öppnar hon upp sig i en ny intervju med Aftonbladet där vi även hör hennes make Samuel Holgersson, 58, berätta om tiden.

Både maken och hennes två barn Niki, 42, och Moa, 32, har varit ett stort och viktigt stöd för Nina – något som hjälper henne i vardagen.

– Han har betytt jättemycket. Du har haft sådant otroligt tålamod med mig. När jag inte kan saker så har du varit fantastisk, säger hon till Aftonbladet.

Nina undviker att tänka på framtiden: ”Klarar inte det”

Att få diagnosen innebär självklart en stor omställning. Nina berättar att hon undviker att tänka på hur framtiden kommer att se ut – hon fokuserar istället på att leva i nuet och ha roligt.

Annons

– Jag vill inte göra det. Jag klarar inte det, jag vet ju vad det innebär att ha Alzheimers. Jag vill göra roliga saker istället för att bryta ihop. Jag vill ta tillvara på nuet, det är nog medicin det också.

Hon tillägger dessutom att hon i nuläget mår ganska bra men att hennes begränsningar kan göra henne arg och ledsen.

– Jag mår ganska bra, även om jag just nu är ganska trött. Sedan är det saker jag inte kan göra och då blir jag arg och ledsen. Jag kan inte knäppa en skjorta och det blir jag irriterad på, men det får jag lägga ned. Det är inte så lätt.

Paret flyttar för att underlätta vardagen efter sjukdomsbeskedet

Hon och maken Samuel har också tagit till en flytt för att underlätta vardagen. Nina får nämligen inte köra bil längre – något som gjorde att de tog beslutet att flytta in till stan.

– Vi har också flyttat från Lidingö in till stan och det var nödvändigt för Nina, berättar Samuel för Aftonbladet.

Nina berättar om dagen då hon fick beskedet att hon inte längre får köra bil – något som krossade henne totalt.

– Jag tror jag skrek mer när de sa det än när jag fick sjukdomsbeskedet. De sa ”och så är det en sak till, du får inte köra bil något mer”. Då var det bara ”poff!”. Att köra bil är ju mitt liv, säger Nina.

FOTO: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet/Youtube

Annons