Vad är shuffla? Så shufflar du som Samir & Viktor

Vad är shuffla? Så shufflar du som Samir & Viktor
Samir & Viktor får alla som är äldre än 20 år att undra vad shuffla är för något? Hänt har svaret. Detta gör man när man shufflar.
Annons

Vad är shuffla? Det var det många som funderade på när Samir & Viktor knep en finalplats till Melodifestivalen 2018 med sin låt ”shuffla”. Trots viss okunskap har låten dundrat fram på topplistorna och spelats över 2,7 miljoner gånger.

Annons

Sigrid Bernson: Därför bor inte jag och Samir ihop

Det är ”shuffla”

Sanningen är att dansen ”the Melbourne shuffle” uppstod långt innan duon föddes. Närmare bestämt i Australien under 1980-talet då den fick fäste på raveklubbar. Dansarna följer basgången i låten och glider över golvet. Vilket ju låter lätt som en plätt, men det finns naturligtvis de som är bättre än andra på att shuffla. När dansstilen var som allra hetast samlades störra grupper och battlade mot varandra. Och det fanns även speciella kläder för de som shufflade.

På senare år har dansen spridits ner i åldrarna och nu för tiden är det majoriteten ungdomar som utför den. En av dem som shufflar flera gånger i veckan är Youtube-fenomenet Theodor ”Theoz” Haraldsson, 12. Han är dessutom killen som syns på Samir & Viktors storbildsskärm under framträdandet, och som shufflar likt en kung.

– Jag känner båda privat och de vet att jag kan shuffla och att jag gör det jämt typ. De hjälper mig jättemycket med olika saker så när de frågade om jag ville vara med och dansa på skärmen blev jag superglad, säger Theo till Hänt och fortsätter:

Annons

– Det känns hur kul som helst, men jag hade så klart gärna varit med på scenen på riktigt.

LÄS OCKSÅ: Hen vinner Melodifestivalen 2018 – enligt svenska folket

LÄS OCKSÅ: Benjamin Ingrosso snor stilen från pappa Emilio: ”Gör en Ingrosso”

FOTO: Ibl

Dela på:
Annons
Laddar