Tilde de Paula Ebys avslöjande – lämnar TV4:s Nyhetsmorgon

Tilde de Paula Eby avslöjar idag den 15 november 2018 att hon slutar på Nyhetsmorgon efter 17 år som programledare.
Tilde de Paula lämnar jobbet som programledare för Nyhetsmorgon. Det avslöjade hon i TV4:s direktsändning under torsdagsmorgonen.
Annons

Tilde de Paula Eby, 46, är en av TV4:s absolut mest folkkära programledare på Nyhetsmorgon. Men nu kommer chockbeskedet – efter 17 år som programledare lämnar hon jobbet på Nyhetsmorgon.

Under torsdagsmorgonen gästade hon programmet som programledarkollegorna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist ledde. Då avslöjade Tilde att söndagens planerade sändning av Nyhetsmorgon blir hennes sista.

Annons

– Jag tror inte jag har tagit in det, eller liksom formulerat det så för mig själv. Det är en del av ens DNA när man jobbar här. Det går inte att klippa bandet, säger Tilde de Paula Eby.

Hon kommer nu att fokusera på TV4:s nya satsning Efter fem där hon kommer ha rollen som programledare. Det programmet kommer att börja sändas efter årsskiftet under år 2019.

Annons

– Jag tänker så här, jag ska jobba med Efter fem. Vad kul, vilken utmaning – och säkert kommer jag tillbaka till Nyhetsmorgon. Jag kan inte riktigt bara klippa bandet så, säger Tilde och blir avbruten av Jenny Strömstedt.

– Det får du inte, inflikar Jenny Strömstedt då.

Efter avslöjandet i direktsändning publicerade TV4 en bild på sin Instagram där de bekräftade att Tilde slutar, och på kort tid har tittarna både gratulerat och sörjt i kommentarsfältet.

Tildes nya schema i Nyhetsmorgon

Tidigare i höst ändrades Tilde de Paulas schema i Nyhetsmorgon. De senaste åren har hon arbetat under vardagar, men plötsligt syntes hon bara på söndagar som ensam programledare.

Annons

I en intervju bekräftade hon att det var ett medvetet val att kasta om arbetstiderna, och det hela skedde efter ett möte med TV4-cheferna.

– Jag arbetar mer än heltid fortfarande, men jag har arbetat så otroligt mycket. Jag har haft så otroligt många program och jag har jobbat väldigt många morgnar i väldigt många år så redan i våras satte vi oss ned och jag sa att under hösten vill jag väldigt gärna jobba lite mindre än jag gjort hittills. Inte lite, men lite mindre. Och alla mina chefer sa: ”Men vi vill ha dig där på morgnarna!”, och det var superfint, och min dialog med TV4 har alltid varit så fin, säger den folkkära programledaren till Expressen.

FOTO: TV4, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…