Tilde de Paula Ebys ärliga ord om avhoppet från Nyhetsmorgon

Tilde de Paula Ebys ärliga erkännande om avhoppet från Nyhetsmorgon
Den folkkära programledaren Tilde de Paula Eby gick i höstas ut med att hon valt att sluta på Nyhetsmorgon efter 17 år. Nu berättar hon ärligt om vad som fick henne att ta det beslutet.
Annons

Under hösten 2018 meddelade den folkkära programledaren Tilde de Paula Eby att hon efter 17 år valt att sluta leda Nyhetsmorgon. Men TV4 lämnade hon däremot inte, istället leder hon nu kanalens nya satsning Efter fem som hade premiär för bara veckor sedan. Efter fem är ett nyhetsprogram som sänds mellan 17-19 varje vardag på TV4.

I en lång intervju med Expressen berättar Tilde nu om beslutet att lämna Nyhetsmorgon efter 17 år. Alla år av hektiskt jobbande hade satt sina spår.

Annons

– När jag såg alla varningstecknen – sömnproblem, stressen, ljudkänsligheten – insåg jag att jag måste förändra min arbetssituation. Jag tog bort uppdrag, jobbade mindre och lade mer tid på mig själv och efter ett tag började sömnen funka bättre igen, säger Tilde.

Annons

Tilde började först trappa ner genom att leda Nyhetsmorgon Söndag istället för att leda Nyhetsmorgon på vardagar, och Tildes förhoppning var att det skulle göra hennes välmående till det bättre. Men istället blev hon ännu tröttare än innan. Efter kloka ord från maken Thomas de Paula Eby tog hon ett annat beslut.

– I oktober när valsändningarna var färdiga och jag slutade sända Nyhetsmorgon på vardagarna trodde jag att jag skulle bli jättepigg, men jag kände mig bara ännu tröttare. Då var det skönt att Thomas påminde mig om att jag behövde vila och att det skulle kännas annorlunda längre fram, berättar hon och fortsätter:

Annons

– Jag gjorde Nyhetsmorgon söndag och det är ett vanligt heltidsjobb, men det var mycket lugnare än att sända Nyhetsmorgon tre vardagar i veckan. I vanliga fall går jag in i hösten med en hel sommar av Hela Sverige bakar i kroppen, men jag gjorde ju inte bakningen i somras. Redan i våras när vi satt och pratade om hur jag skulle jobba i höstas och framöver kom idén med Efter fem fram och jag gick i gång direkt. Det kändes i hela kroppen att jag ville det.

Tittarna hyllar Tilde efter nya satsningen

Och slutligen blev Efter fem verklighet för Tilde, och tittarna gillar vad de hittills har fått se. På Instagram hälsade tittarna varma lyckohälsningar till Tilde efter premiären av programmet.

”Hurra så bra!! Du är fantastisk Tilde med din positiva energi som sprider sig in i mitt vardagsrum. Magiskt”, skrev en nöjd tv-tittare.

Du är så duktig! Så bra gjort! Älskar att följa dig i din resa! Du är så bra och lyckas alltid göra allt intressant”, skrev en annan.

FOTO: IBL, TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…