Annons
Annons

SVT:s svar till Hasse Aro – efter oväntade kritiken mot På spåret


Hasse Aro har påstått att han är portad från På Spåret. Nu svarar SVT.

Hasse Aro uppger att han är "portad" och "bannlyst" som deltagare i "På Spåret". Nu svarar SVT – och menar att det inte alls är så.

Det var i Rix FM:s morgonprogram Rix Morronzoo som tv-profilen Hasse Aro, 60, berättade att han inte får delta i ”På spåret”. Enligt honom är han inte välkommen, utan snarare ”portad” och ”bannlyst”.

– Nu ska jag berätta sanningen. Jag är portad därifrån tror jag. Det var en person som blev tillfrågad om hen ville vara med i På spåret, jag behöver inte namnge vem det var. Men hen tyckte att det var jättekul och ringde mig och frågade om jag ville vara hens parhäst, vilket jag tyckte var jättekul. Men då sa redaktionen ”nej, honom vill vi inte ha”, sa han i radioprogrammet.

Annons

Hasse Aro menade att händelsen skett längre bak i tiden och att han inte är säker på att det varit under programledarna Kristian Luuk, 51, och Fredrik Lindströms, 51, tid.

– Jag är inte säker på att det här var på Kristian Luuks tid, det kan ha varit före det. Jag nämner inga namn, men jag är bannlyst där. Men det är lite tjusigt å andra sidan, säger han i Rix FM.

Annons:
Här är vårens mest omtalade – och viktigaste – armband 

Nu berättar SVT sin sida av saken. I ett mejl till Hänt skriver programmets projektledare Christina von Sydow att hon inte känner till att Hasse Aro skulle vara portad och menar även att han inte förslagits som ”parhäst” med någon deltagare under hennes tid.

”Det här är något som vi inte känner igen över huvud taget. Ingen av oss som jobbar med programmet nu och de sista i alla fall fem åren har någonsin hört talas om detta. Det är inte heller någon som vi har pratat med som har föreslagit Hasse Aro som parhäst, inte under de senaste fem åren i alla fall. Det har inte heller lämnats över från tidigare redaktioner att Hasse Aro skulle vara vare sig ”portad” eller ”bannlyst” som tävlande i På spåret”, skriver hon i mejlet.

Det finns inte heller någon annan speciell anledning till att Hasse Aro ännu inte har synts i programmet.

”Skulle det vara konstigt att just Hasse Aro inte har varit med i På spåret? Det är jätte-, jättemånga som inte varit med i På spåret …”, skriver hon och fortsätter:

”Med detta sagt: om det är som Hasse Aro säger, så måste det vara för väldigt länge sedan och inget som har ärvts av senare redaktioner och därmed inte heller något som vi kan svara på.”

6
Visa bildspel

/
Hasse Aro i Nyhetsmorgon
Hasse Aro och Leif GW Persson i Efterlyst
Hasse Aro och Anna Ring på Orangeriet
En leende Hasse Aro
Leif GW och Aro i TV3:s Efterlyst
Hasse Aro på restaurang Fandado & Biz Apartment i Stockholm.
...
Visa mer

LÄS OCKSÅ: Inför premiären – det är nytt i nya säsongen av ”På spåret”

LÄS OCKSÅ: ”På Spåret”-vinnaren stora bröllopslycka

Foto: IBL

DELA
TWEETA
MAILA
Annons

Annons
Annons


Annons


Laddar