SVT:s ord efter tittarraset i Allsång på Skansen: ”Oerhört påverkade”

Allsång på skansen tappar tittarsiffror
Allsång på Skansen har de sämsta tittarsiffrorna på 20 år, enligt siffror från Aftonbladet. SVT tror att fotbolls-VM är boven i dramat och hoppas att tittarna återvänder efter mästerskapet.
Annons

Sanna Nielsen gör sin tredje sommar som allsångsledare för SVT:s Allsång på Skansen. Premiären sågs av drygt 1,3 miljoner tittare. Men sedan dess har tittarsiffrorna dalat, enligt siffror från Mediamätning i Skandinavien AB som Aftonbladet har tagit del av.

Annons

Den 3 juli såg en knapp miljon programmet, den 10 juli hade siffran sjunkit till 872 000 tittare. Enligt Aftonbladet är det den lägsta tittarsiffran sedan den 15 juli 1997.

Ebba Adielsson, projektledare för Allsång på Skansen, tror att det finns flera orsaker till bottennoteringen.

– Vi är så klart oerhört påverkade av fotbolls-VM som har enat Sverige på ett otroligt sätt här i sommar. Alla episoder hittills har gått mot fotbollsmatcher, säger hon till tidningen.

Under tisdagens sändning fick programmet till och med byta kanal på grund av att semifinalen mellan Frankrike och Belgien sändes i SVT1.

– Fotbollsmatchen i ettan hade 1,7 miljoner tittare i broadcast och vi lyckades ändå få nästan 900 000 att gå in på tvåan och följa Allsången. Det är vi fantastiskt nöjda med. Vi var helt inställda på att den här episoden inte skulle ligga på våra vanliga nivåer, säger Ebba Adielsson.

Annons

Hon har också goda förhoppningar om att tittarna kommer att komma tillbaka till Allsång på Skansen när fotbolls-VM är över.

– Det tror och hoppas jag. Vi har många fina program kvar i sommar så det tror vi verkligen att de kommer att göra, säger Ebba Adielsson till Aftonbladet.

Allsång på Skansens tittarrekord är från den 26 juni 2012. Då bänkade sig 2,3 miljoner tittare för att se Måns Zelmerlöw sjunga allsång tillsammans med Agnes, Laleh, Magnus Uggla och Sean Banan.

Sanna Nielsens hittills bäst tittade program var premiären den 28 juni 2016. Då hade programmet drygt två miljoner tittare. I programmet medverkade BAO – Benny Anderssons Orkester, Melodifestivalvinnaren Frans Jeppsson Wall och ”Så mycket bättre”-stjärnan Miriam Bryant.

Artikeln publicerades först på Allas.se.

Av Helena Sjögren

Foto: Stella Pictures

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…