SVT avslöjar sanningen: Därför ändrade vi nakenbilden på Ida i sändning

SVT avslöjar sanningen: Därför ändrade vi nakenbilden på Ida i sändning
Ida Redig gjorde debut i Melodifestivalen 2018 och fick en kopia av sitt nakna skivomslag i present av David Lindgren. Men Svt valde att inte visa hela Idas kropp trots att Davids fick synas.
Annons

Den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2018 är slut och nu är Liam Cacatian Thomassen, 2o, klar för finalen i Stockholm tillsammans med Samir Badran, 27, och Viktor Frisk, 22. Någon som debuterade i tävlingen men tyvärr inte sjöng sig vidare var Ida Redig, 30, dock gick hon inte lottlös hem från  Göteborg utan fick med sig en nakenbild av David Lindgren, 35.

Annons

Annons:
Under schlagern delar Betsson ut en miljon i vinster, med dragningar varje fredag 18 +, Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se

Bilden som Ida fick var menad som en kopia av hennes eget skivomslag där hon ligger naken på mage. Problemet var bara att de hade kapar hennes omslag ovanför rumpan, men på Davids kopia fick hans vara med.

– De har klippt bort min rumpa, de har tagit den censurerade bilden. De är lite intressant att han fick visa hela sin rumpa men jag fick inte visa min, säger hon till Hänt.

Ida menar på att det är orättvist att de inte visade hela hennes omslag när de visade hela Davids.

– Det är det faktiskt, för det här är inte mitt skivomslag. Det här är halva omslaget.

 

Ida är dock osäker på om David hade gjort samma sak med en killes nakenbild.

– Kanske inte, han fick ligga där helt naken och jag fick bara vara med med halva kroppen. Det är lite konstigt faktiskt, säger Ida.

Annons

Känns det taskigt?

– Ja, det måste jag fråga honom om senare.

David tycker dock inte att det var någon big deal alls med hans nakenhet i tv.

– Naket är väl det mest självklara som finns, säger han.

Svt själva berättar att det inte var ett medvetet beslut att kapa Idas skivomslag.

– Jag vet att vi haft den i helbild och en kapad, jag vet inte om man tyckte att det var tydligare såhär. Vi har diskuterat hela fenomenet och eftersom att hon har den som skivomslag så måste hon ändå vara okej med att vi visar den här, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen och fortsätter.

– Det var inte av hänsyn att kränka henne eller liknande, det såg kanske bättre ut i bild och att vi kanske inte ville avslöja skämtet i förväg.

Se också: Liam ”Liamoo” Cacatian: Då var jag kär senast

Foto: IBL

Dela på:
Annons
Laddar