Sven Melanders vassa kritik mot SVT: ”En apa i kostym”

Sven Melanders vassa kritik mot SVT:
Skådespelaren och tidigare Melodifestivalen-programledaren Sven Melander tittade på Mellon för första gången på flera år i lördags. Besvikelsen var stor och nu riktar han skarp kritik mot SVT. "Jag tycker att det är ett jätteförakt mot tittarna", säger Sven Melander.
Annons

Sven Melander, 70, har undvikit att titta på Melodifestivalen i flera år. Men i lördags bänkade han sig framför tv:n för att njuta av en kväll i musikens tecken. Sven blev dock inte imponerad och nu ryter han ifrån mot den låga nivån på tv-programmet.

– Jag har väldigt svårt att förstå den oerhörda hypen. Sedan måste jag erkänna, jag kan inte hjälpa det och jag vill inte hoppa på någon och så vidare, men jag har jävligt svårt med programledare som står och skriker ut till publiken, säger han till Aftonbladet. Han fortsätter:

– Det är någon slags hejarklacksledare. Folk som inte är naturligt roliga som försöker vara roliga. Det verkar som att tv överhuvudtaget glömt att det finns något som heter programledare och att det faktiskt är ett jobb.

Annons

Sven Melander har själv stått på scenen som programledare för Melodifestivalen. Det var 1994 och med sig hade han Kattis Ahlström, 51. Vinnarlåten var då ”Stjärnorna” med Marie Bergman och Roger Pontare.

I år är det David Lindgren, 35, som leder Melodifestivalen.

Sven Melander som inte har sett programmet på flera år är besviken över hur SVT nyttjar sina resurser.

– Nu tittade jag verkligen och jag tycker att det är ett jätteförakt mot tittarna. Med sådana resurser kan man göra ett jättebra program. Men då måste någon jävel ha en idé, men det har de inte, säger Sven Melander.

Han tycker att bildproduktionen är väldigt bra, ”helt fantastisk”. Däremot tycker han att manuset är under all kritik.

Annons

– Lite högre krav har jag än: ”Är ni klara? Nu kör vi!”. Det kan ju fan en apa i kostym skriva. Jag tror inte att de har en aning om vilket program de vill göra. Det är ingen skillnad på det här och någon slags gudstjänst, säger han.

Han påpekar också att flera äldre tittare inte har koll på alla artister och att en utförligare presentation av deltagarna skulle vara välkommet.

Minns du de galna scenkläderna från Melodifestivalen?

FOTO: IBL

Dela på:
Annons
Laddar