Soraya Lavasanis chock efter testet i Nyhetsmorgon: ”Inte sant”

Soraya Lavasani förlorade en slantsingling i Nyhetsmorgon mot Martin Järborg och tvingades ta ett konditionstest i direktsändning.
Soraya Lavasani förlorade en slantsingling i Nyhetsmorgon mot kollegan Martin Järborg och tvingades ta ett konditionstest i direktsändning. Men resultatet förvånade henne stort!
Annons

Svenskar har allt sämre kondition. En ny studie har precis presenteras som säger att nästan hälften av alla svenskar i yrkeslivet har så dålig kondition att de har svårt att klara en tio-minuters promenad i rask takt utan att vila.

I gårdagens Nyhetsmorgon var träningsexperten Leila Söderholm, 47, gäst i studion för att testa programledaren Soraya Lavasanis kondition. Hon hade nämligen förlorat en slantsingling mot TV4-kollegan Martin Järborg, 39, och tvingades stega på en step up-bräda.

Annons

– Du är så nöjd över det alltså! säger Soraya Lavasani till Martin Järborg och suckar.

I sex minuter håller Soraya Lavasani ut och när Leila Söderholm presenterar hennes resultat så är det inte så dåligt som hon hade trott. Tabellen visar att Soraya har bra kondition för sina 37 år.

– Va?! Yes! Det är inte sant! Gud vad glad jag blir! utbrister Soraya Lavsani och gör en high-five med Martin Järborg.

Svenskar har blivit mindre aktiva

Med i studion är även Carl Johan Sundberg, professor på Karolinska Institutet, som berättar vad han tycker om den alarmerande rapporten om svenskars dåliga kondition.

– Det är oroväckande på många sätt att konditionstalen tycks ha sjunkit ganska ordentligt, säger han och fortsätter:

– Grundorsaken är nog att vi har blivit fysiskt mindre aktiva, framförallt med lite högre intensitet. Och det här är kondition man mäter i den här studien. Kondition är lika med hur hjärtat kan pumpa ut blod och syrgas till alla vävnader som jobbar. Så att om lågintensiv aktivitet, om man promenerar långsamt i vardagen, ger inte nödvändigtvis kondition. För kondition kräver att flåset kommer igång under en längre tid så att man får igång puls och flås, då kan man förbättra konditionen, och det har tydligen minskat i samhället.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…