Annons

Per Morberg och hustrun: ”Vi har skilda sovrum sen inte så länge”Annons


I 37 år har paret Per Morberg, 57 och Inese, 63, levt tillsammans. Nu berättar de öppet om sin relationen  i P1 dokumentär ”Scener ur ett annat äktenskap”.

– Jag vet inte om vi är särskilt kärleksfulla, men vi önskar vi vore. Vi har skilda sovrum sedan inte så länge och olika kylskåp, men när vi handlar så har vi köpt precis samma saker, säger Inese.

Annons

Pers ständiga rykte om sig att vara bufflig och arrogant är något han ständigt fått dras med. Nu har han vant sig vid och han är tacksam för att Ines stannar.

– Hon är ju mycket, mycket, mer skruvad än vad jag är. Det är ingen som förstår, men det är en helt unik människa, desto äldre hon blir, desto vackrare. Se, det är en livskamrat det och utan henne hade jag nog ägnat mig kolossalt åt droger och alkohol.

I vått och torrt genom 37 år

Paret tillbringar mycket tid på gården i Sörmland. De lagar mat, tar hand om hönsen och tar promenader där Per alltid går några steg före med stavar.

– Han kommer med sin stora famn, öppnar upp fullständigt och jag kan bli lite skrämd av det där medan jag är vaksam och jag hymlar inte om att jag inte vet om jag ska vara kvar i den här relationen. Det har jag aldrig vetat och jag har funnits kvar trots allt elände han säger, gör, uppträder. Det är när han dricker som jag inte vill ha med honom att göra, berättar Inese ärligt.

Men trots deras olikheter så har de lyckats fostra fem flickor och under åren har till och med barnen reagerat på sina föräldrars oväntade ömhetsbetygelser mot varandra.

– Har du tänkt på det Inese? Att de blir så himla glada när vi gör något snäll mot varandra, vilket händer vartannat skottår.

– De kan tystna, om Per kommer och kramar mig så kan de bara titta, lite andäktigt, säger Inese.

Så ska de skiljas? På frågan svarar skådisen med darr i rösten.

– Åh gud vad jobbigt. Wow. Men det är en fråga man ibland ställer sig. Faktiskt. Det kan hända men det är fullständigt otänkbart.

LÄS OCKSÅ: Per Morberg hyllar hustrun Inese: ”Tack för att du står ut med mig”

LÄS OCKSÅ: Caitlyn Jenner och Per Morberg är lika som bär

Foto: IBL

Annons


Annons


Laddar