Om Hänt

Varmt välkommen till Hänt.se – Sveriges mötesplats och nyhetskälla för dig som älskar nöjesvärlden.

Hänt.se hittar du nyheter, snackisar och berörande historier från den fascinerande nöjesvärlden.

Vår nya digitala resa började 2016. Då bestämde vi oss för att skapa den bästa samlingsplatsen för alla svenskar som älskar underhållningsbranschens alla sprakande personligheter.

Vi har en stor redaktion som arbetar dygnet runt med att skapa angelägen och nyfiken nöjesjournalistik. Du hittar oss på Hänt.se, i vår mobilapp, och på alla stora sociala medier: Facebook, Instagram, TikTok och Youtube.

Sex år efter starten har vi växt kraftigt och samlar nu varje vecka över en miljon unika besökare per vecka på sajten, och ännu fler i våra sociala kanaler.

2019 - tre år in i resan - vann vi det prestigefulla branschpriset ”Årets digitala tidskrift populärpress” vid en stor gala på Cirkus i Stockholm. Till stort jubel prisades nöjesredaktionen för arbetet och juryns motivering värmde: ”En uppvisning i hur man tar en printtidning ut på nätet. Genom att våga släppa gamla sanningar och istället ta det bästa ur varumärket, kombinera det med nätets möjligheter har man skapat en produkt som näst intill kan beskrivas som beroendeframkallande. Vinnare är Hänt.”

För redaktionen och för chefredaktör Tobias Wixtröm gav priset än mer energi i att fortsätta arbetet: ”Vi storsatsar på nöjet för att vi märker att behovet av journalistiken är stort. Vi har läsare som på djupet är engagerade av ämnet. Vi är så otroligt glada över att ha vunnit det här priset, det är ett kvitto på redaktionens hårda och genuina jobb för att komma hit.”

Du som läser Hänt ska kunna lita på att vi är på plats vid de största nöjesevenemangen och svenska lägereldar som Melodifestivalen och Idol, men även att vi i vardagen bevakar filmpremiärer och spännande events.
Du som läser Hänt ska veta att hos oss får du den egna journalistiken och svar från artisterna, tv-personligheterna och de kända ansiktena själva.
Du som läser Hänt ska dagligen bli överraskad, bjuden på ett skratt, berörd, upprörd eller uppriktigt förvånad över något i vår journalistik som fått dig att lära dig något nytt.

I kiosker och affärer runt om i Sverige – eller i din egen brevlåda om du är prenumerant – möter du oss också med kända och folkliga print-varumärken som Hänt Extra, Hänt i Veckan och Veckans Nu. Älskar du dessutom tv-program har vi för dig TV Guiden med den bästa tv-bevakningen.

Våra ledord

De gemensamma nämnarna och det som identifierar Hänts nöjesjournalistik är just:

Nyfikenhet – vi vill ge svaren på just det du undrar över

Humor – vi vill bjuda på oss själva och via vår journalistik locka till skratt

Spets – vi vill att våra historier är tydliga och att vi inte duckar för det som bränner till. Läser du Hänt vill vi att du känna något!

Vår resa är bara i sin linda – vi vill att du också ska vara en del av den.


Häng med!

Mest läst just nu