Wyatt, 2, skickades hem med ”halsfluss” – dog efter två dagar

25 mar, 2022 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318Gustav Motte
Tvååriga Wyatt Rose Wheeler fick diagnosen ”halsfluss” på sjukhuset.
Två dagar efter var hon död.
Tvååringen skickades hem med antibiotika.
Tvååriga Wyatt Rose Wheeler fick diagnosen ”halsfluss” på sjukhuset.
Två dagar efter var hon död.
– Vi fick höra att allt var normalt, säger pappa Sean Wheeler.
Annons
Alla i skyddsbunkern blir tysta när flickan börjar sjunga
Alla i skyddsbunkern blir tysta när flickan börjar sjunga

När föräldrarna till tvååriga Wyatt Rose Wheeler tog henne till sjukhuset fick de beksedet att hon led av halsfluss. Två dagar senare var hon död. Den lilla flikcan hade inte haft några underliggande hälsoproblem tidigare och hennes död kom som en chock för alla inblandande.

Tvååriga Wyatt dog tragiskt – två dagar efter hon fått diagnosen ”halsfluss” av läkare.

Familjen, som bor i det brittiska samhället Duffryn, berättar nu för första gången om den tragiska incidenten för Wales Online.

Avled tragiskt i sitt hem

Tvååringen avled tragiskt i slutet av 2020. Enligt obduktionen hade den lilla flickan smittats med en allvarlig form av bronkiolit.

Annons

När tvååringen började uppvisa sjukdomssymtom, trodde föräldrarna Sean och Laura Wheeler att deras dotter fått en vanlig förkylning. De gav henne alvedon – men hon blev inte bättre.

– Hon stirrade bara ut med tom blick, berättade mamma Laura.

Tillslut sökte paret vård för sin lilla dotter, som hade börjat få svårt att andas. Föräldrarna ringde närmsta vårdcentral. Men de hade en ledig tid först under eftermiddagen. Istället vände sig familjen till läkaren Robert Huish som gör hembesök. Han kom direkt när familjen kallade.

Läkaren: ”Inte sett ett barn må så dåligt på väldigt länge”

Enligt den brittiska tabloiden The Mirror som talat med läkaren Robert Huish, som tog emot familjen, var tvååringen väldigt blek när hon kom till sjukhuset. Hon hade en kraftig förkylning, och svullna läppar.

– Jag hade inte sett ett barn må så dåligt på väldigt länge, säger läkaren till tidningen.

Men plötsligt knackade en granne till familjen Wheeler på dörren. Grannens make hade fallit till marken i deras hem och drabbats av en hjärtattack. Läkaren släppte då den sjuka tvååringen för att hjälpa grannen.

Annons

I tumultet valde familjen att åka in till akuten tillsammans med grannen. Tvååringen fick en diagnos av en jourhavande läkare och blev hemskickad med penicillin.

– Jag kunde se svullnad i båda tonsillerna. Min bedömning var att det handlade om halsfluss, ska läkaren Owain Davies sagt, under utredningen om tvååringens dödsfall.

– Jag hade ingen annan misstanke om att läget var allvarligt. Jag bestämde att det var bäst för familjen att åka hem med antibiotika.

Tvååringen fick allt svårare att andas – och avled sedan av sin sjukdom. Enligt en utredning dog den lilla flickan av naturliga orsaker.

Föräldrarna litade på läkarnas diagnos

Enligt pappa Sean så litade föräldrarna på läkarens bedömning.

– Vi fick höra att allt var normalt. Allt skulle gå bra var allt vi fick höra, säger pappa Sean till Wales Online.

Men tvååringens andning blev inte bättre, trots penicillinet. Hennes andning blev allt svagare under dagarna efter undersökningen. Två dagar senare var flickan död.

Annons

”Wyatt Rose Wheeler dog i sitt hem den 6 november, 2020, från en bronkiolitinfektion. Enligt vår bedömning dog hon av naturliga orsaker”, står det i utredningen som genomfördes efter flickans död.

Foto: CROWDFUNDME

Annons