Kända vegankocken död – av svält: ”Försökte övertyga henne”

01 aug, 2023 
Kocken Zhanna Samsonova dog av svält, menar hennes vänner.
Zhanna Samsonova, 39, var känd som kock, vegan och influenser.
Nu har hon dött – av svält.
– Du behöver inte vara läkare för att förstå, säger en vän.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här kraschar det stilåkande matbudet
Här kraschar det stilåkande matbudet

Zhanna Samsonova, 39, mer känd som Zhanna D’Art på sociala medier, fick miljontals följare för sin passion för råkostdieter.

39-åringen, ursprungligen från Ryssland, var vegan, kock och influencer och uppdaterade sina konton med mat från Sydostasien dit hon hade flyttat.

Jag äter enkel mat, även om jag har mycket erfarenhet som raw food-kock. Jag älskar att skapa mina egna recept och inspirera människor att äta hälsosammare”, skriver hon bland annat själv på Instagram.

Zhanna Samsonova levde bara på frukt och solrosfrön, enligt vännerna.

Flydde från sjukhus

Men hennes levnadssätt blev också hennes död.

Enligt Zhannas vänner och familj levde hon endast på frukt, solrosfrön och juicer och hennes kropp började att säga ifrån.

Men 39-åringen ignorerade varningssignalerna, trots att hon dessutom tvingades in till sjukhus, men flydde därifrån.

Annons

– Jag bodde en våning ovanför henne och varje dag fruktade jag att hitta hennes livlösa kropp på morgonen. Jag övertygade henne att söka behandling, men hon vägrade, säger en av hennes vänner som påstår att Zhanna dog av svält, även om ingen officiell dödsorsak är fastställd ännu.

– Du behöver inte vara läkare för att förstå vart detta kommer att leda, säger en annan vän som menar att Zhanna enbart åt durian och jackfruit den sista tiden.

Zhanna Samsonova började sakta tyna bort.

Vägrar tro på orsaken

En råkostdiet kan ha flera hälsofördelar som förbättrad hjärthälsa och lägre risk för diabetes, men det finns också många faror med dieten. Bland annat brist på kalcium och vitamin D, som behövs för stärka ben och muskler. Det kan leda till skador på nervsystemet, infertilitet och hjärtsjukdomar.

Annons

Men trots det vägrar 39-åringens följare att tro att hennes diet ledde till hennes död, utan hävdar i stället att hon dödades av kemikalier i frukten hon åt.

FOTO: INSTAGRAM

Annons