Uppmaning: Skräm inte turister med krimnyheter

Uppmaning: Skräm inte turister med krimnyheter

Kvinnor protesterar under årets kvinnodag i Kirgizistans huvudstad Bisjkek.

Vladimir Voronin/AP/TT
Centralasiatiska Kirgizistan vill locka fler turister. Därför uppmanas befolkningen att inte skrämma bort potentiella besökare med "dåliga nyheter".

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Regeringen i den forna Sovjetrepubliken ber invånarna att undvika att publicera negativ information och krimnyheter på sociala medier.

"Om brott faktiskt sker i vårt land, skriv om det enbart på kirgiziska i små bokstäver i något hörn någonstans", uppmanar Daiyrbek Orunbekov vid presidentkansliet i Bisjkek medborgarna på sociala medier.

Kirgizistan har nyligen infört visumfri entré för en rad länder i hopp om att utveckla turismen i det kustlösa, kuperade landet som gränsar till gränsar till Kazakstan, Kina, Tadzjikistan och Uzbekistan.

Till skillnad från sina centralasiatiska grannar har Kirgizistan en relativt stark yttrande- och pressfrihet, men människorättsorganisationer har de senaste åren anklagat regeringen för att alltmer dra åt snaran för landets medier. I slutet av april stängde myndigheterna ned den kirgiziska falang av USA-grundade Radio Free Europe/Radio Liberty, med hänvisning till att bolaget publicerat "opålitlig information" i samband med dess rapportering om de dödliga sammandrabbningarna med grannlandet Tadzjikistan i september.

FRÅN FÖRSTASIDAN