Trump stämmer sin tidigare advokat Cohen

Trump stämmer sin tidigare advokat Cohen

USA:s tidigare president Donald Trump. Arkivbild.

Matias J Ocner/Miami Herald via AP/TT
USA:s före detta president Donald Trump stämmer sin tidigare advokat Michael Cohen på motsvarande runt 5,2 miljarder kronor, enligt mediebolaget Fox News.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En stämningsansökan på omkring 30 sidor ska ha lämnats in till en domstol i delstaten Florida. Stämningsansökan hävdar att advokat Cohen har brutit mot tystnadsplikten och anklagar Cohen för att ha skott sig på Trump.

Cohen ska också ha brutit mot kontrakt som han skrivit under när han verkade för Trump.

Stämningsansökan lämnas in en vecka efter det att Trump förklarat sig oskyldig till 34 åtalspunkter om grovt bokföringsbrott med syfte att dölja grövre brott i en domstol i New York. Åtalet gäller pengar som betalats ut för att tysta porrskådespelaren Stephanie Clifford, känd som Stormy Daniels. Enligt Fox News ska Trumps stämningsansökan mot Cohen inte ha med det fallet att göra.

Michael Cohen har erkänt att han betalade ut pengar till Clifford, men har sedan sagt att Trump ersatt honom för utgifterna. Cohens vittnesmål var avgörande för åklagare när åtalet väcktes mot Trump.

2018 dömdes Cohen till tre års fängelse samt att betala omkring en halv miljon kronor i skadestånd för att bland annat ha brutit mot kampanjfinansieringslagar.

FRÅN FÖRSTASIDAN