Nya anklagelser mot Trump efter CNN-intervju

Nya anklagelser mot Trump efter CNN-intervju

E Jean Carroll såg glad ut på väg ut från domstolen efter domen för två veckor sedan. Arkivbild.

Seth Wenig/AP/TT
Författaren och journalisten E Jean Carroll, som enligt en jury utsattes för sexuella övergrepp av Donald Trump på 1990-talet, har riktat nya skadeståndsanspråk mot expresidenten.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Donald Trump kallade Caroll för en dåre i en CNN-intervju, en dag efter det att en jury i New York funnit det bevisat att han utsatt henne för sexuella övergrepp i mitten av 1990-talet.

– Jag har ingen aning om vem den här kvinnan är, sade Trump i intervjun med CNN och kallade Carroll för ett "whack job" inför en skrattande publik.

I det civilrättsliga målet dömdes Trump tidigare i maj att betala Carroll fem miljoner dollar, motsvarande 50 miljoner kronor, i skadestånd.

Juryn fann Trump skyldig till förtal, då han påstått att Carrolls utsaga var en lögn påhittad för att sälja böcker.

Efter domslutet och CNN-intervjun har Carrolls advokater bett en domare att uppdatera en annan, ännu pågående, stämningsansökan som lämnades in redan 2019.

Det målet har dragit ut på tiden i samband med överklaganden, bland annat om huruvida Trump kan hållas ansvarig för kommentarer som han gjorde under tiden som president.

Carrolls advokater skriver att Trump "oavskräckt av juryns dom, fortsatte att med uppsåt förtala Carroll ännu en gång" i samband med CNN-intervjun.

Trump har förnekat alla anklagelser mot honom och har även överklagat skadeståndsdomen, enligt NBC.

FRÅN FÖRSTASIDAN