TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Läkare utan gränser ställer in Burkina-arbete

18 feb, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Efter det att två medarbetare från Läkare utan gränser dödats i Burkina Faso ställs det mesta av organisationens arbete i landet in. Arkivbild.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Läkare utan gränser (MSF) ställer in det mesta av hjälporganisationens arbete i Burkina Faso efter det att två medarbetare dödades av beväpnade män förra veckan.

"På alla ställen där MSF stöttar och levererar medicinsk och humanitär hjälp i Burkina Faso, kommer vi bara svara på livräddande nödsituationer under en obestämd tid", skriver organisationen på Twitter.

Enligt Läkare utan gränser riktade beväpnade män in sig på ett fordon från MSF. Fyra anställda var i fordonet, två av dem kunde fly och två dödades.

MSF-chefen Isabelle Defourny har fördömt händelsen och kallar den en "överlagd och avsiktlig attack mot en tydligt identifierat humanitär grupp, under dess medicinska arbete".

Beslutet att avsluta aktiviteter var "nödvändigt för att analysera riskerna våra grupper utsätts för", enligt ett uttalande.

Burkina Faso är ett av världens fattigaste länder och härjas sedan 2015 av ett uppror lett av jihadister med koppling till terrorgrupperna IS och al-Qaida.

Annons