tv4

TV4-profilen gör sin sista sändning – efter 29 år på kanalen: ”Förändring”

TV4-profilen gör sin sista sändning – efter 29 år på kanalen: ”Förändring”

TV4-profilen gör sin sista sändning – när programmet upphör efter 29 år.
– Det var läge för en förändring, säger Maud Bernhagen, enligt Expressen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ramlar i skidliften – förvandlas till mänskligt bowlingklot
0:28

Efter reklamen: Ramlar i skidliften – förvandlas till mänskligt bowlingklot

(0:28)

Slå på ljud

TV4 genomför ikväll en enorm förändring. När nyheterna sänds vid 22-tiden, kommer det för första gången på 29 år inte finnas en traditionell sportsändning.

I går gjorde TV4-profilen Maud Bernhagen, 53, sitt sista framträdande i rollen som programledare för TV4-sporten. Redan i höstas meddelade kanalen att sändningen stod inför stora förändringar.

Ikväll är det nu genomfört – inget mer renodlat sportprogram på kanalen.

Maud Bernhagen, 53.

Foto: Olle Sporrong/EXP/TT

Slutas sändas – efter 29 år

Ett program kanalen har sänt i 29 år, sedan 1994. TV4-profilen Maud Bernhagen berättar för Expressen om programmets sista skälvande minuter och känslorna kring programmets slut.

Hon pekar ut att kanalen måste hänga med i utveckligen.

– Det kanske var läge för en förändring, tv-världen ser annorlunda ut nu mot vad den gjorde tidigare. Jag kan bara gå till mig själv och hur jag konsumerar tv. Man tittar en del live, men mycket när det passar och inte efter en tablå på samma sätt längre. Möjligheterna att streama har förändrat tv-tittandet och då gäller det att hänga med i den utvecklingen, säger Maud Bernhagen till Expressen.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

TV4-profilens nästa äventyr

TV4 kommer däremot inte sluta sända sportnyheter. Istället kommer sportinslag vara inbakade i kanalens resterande nyhetssändningar. På så vis kan fler perspektiv tas upp samtidigt.

För Maud Bernhagens del är äventyret på TV4 inte ännu slut. För hon kommer fortsätta arbeta med sport på TV4 Nyheterna.

– Det har varit en otrolig resa och fantastiskt kul. Men det ska också bli väldigt spännande med det nya som väntar nu, säger Bernhagen till tidningen.

Foto: TV4, TT

FRÅN FÖRSTASIDAN