Sylvia fick skavsår av bh:n – slutade med att hon kämpade för sitt liv

Sylvia fick skavsår av bh:n – slutade med att hon kämpade för sitt liv

Aldrig i sitt liv hade Sylvia Halcrow trott att hennes bygelbehå kunde göra så mycket skada.
Men ett litet skavsår räckte för att hon skulle tvingas kämpa för sitt liv på sjukhus.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mobilen börjar brinna i bröstfickan – fungerar felfritt
0:33

Efter reklamen: Mobilen börjar brinna i bröstfickan – fungerar felfritt

(0:33)

Slå på ljud

Allt började med en liten repa gjord av hennes bygel i behån i maj 2022.

53-åriga Sylvia Halcrow från Lerwick, Shetland, i Skottland tror att det var metalltråden i hennes bygelbehå som orsakade ett litet skärsår. Efter ett tag utvecklades den till en smärtsam böld på hennes högra bröst.

Sylvia fick antibiotika utskrivet av sin läkare, men under de kommande dagarna blev smärtan värre och värre och hon kände att något inte stod rätt till.

– Jag åkte själv in till akuten, jag hade så ont. När jag kom in tittade sköterskan på mig. Jag var helt grå i ansiktet. Det var verkligen läskigt, säger hon till The Mirror.

Organen började stänga av

Läkare gjorde många tester och skanningar och pumpade Sylvia med medicin och smärtlindring, men ingenting hjälpte.

– Läkarna var förvånade, jag visste inte vad som skulle hända, förklarar hon.

Sedan fick hon slutligen diagnosen att det var en sällsynt och farlig bakterieinfektion, kallad nekrotiserande fasciit, som påverkar vävnaden under huden och omgivande muskler och organ. Hon fick höra att hennes organ hade börjat stänga av. Sylvia förbereddes direkt för operation.

– De försatte mig i koma, och jag genomgick två operationer för att ta bort den köttätande bakterien, säger hon till tidningen och fortsätter:

– När jag ser tillbaka är jag faktiskt glad att jag var medvetslös eftersom jag tror att jag skulle ha varit riktigt traumatiserad. Jag var medicinskt ganska stabil när jag kom ut ur koman, även om jag känslomässigt var enormt desorienterad.

Ärret efter operationerna

”Jag var väldigt nära att inte överleva”

Sylvia Halcrow vaknade ur sin koma åtta dagar senare och efter ytterligare tre veckor på sjukhus fick hon äntligen komma hem.

– Jag var väldigt nära att inte överleva, jag är verkligen väldigt tacksam. Det är läskigt att tänka att det här berodde på min behå. Jag har bytt till en annan modell nu utan bygel för säkerhets skull, säger hon enligt The Mirror.

Hon har lämnats med ett 40 centimeters ärr som går från hennes revben till under armen, men hon är fortfarande positiv.

– Jag mår inte alltid toppen nu i vissa kläder eftersom det saknas en hel del bröst, saker hänger inte riktigt bra. Men huvudsaken är att jag lever och är här för att berätta historien.

Efter fyra månaders tillfrisknande har Sylvia nu återvänt till jobbet.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN