"Vi är beredda att skrapa upp våra knän"

"Vi är beredda att skrapa upp våra knän"

När Mjällby mötte Hammarby på Tele2 arena tidigare i maj fick många spelare åka hem med skrapsår. Arkivbild.

Caisa Rasmussen/TT
Efter senaste besöket på Tele2 arena åkte flera Mjällbyspelare hem med blodiga armar och ben.
Snart ska det kritiserade konstgräset åtgärdas.
Men först ska Mjällby spela ytterligare en match där.
– Vi är beredda att skrapa upp våra knän, säger Mjällbys klubbchef Jacob Lennartsson inför mötet med Djurgården.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Få lär ha missat att konstgräset på Tele2 arena i Stockholm har fått mycket kritik sedan mattan byttes ut inför säsongen.

Det är något som framför allt uppmärksammades efter Hammarbys match mot Mjällby när gästernas klubbchef Jacob Lennartsson efteråt la upp bilder på Twitter på spelare som hade både ben och armar fulla av blodiga skrapsår.

På söndag är det dags för Mjällby att återvända till Tele2 arena för ett möte med Djurgården.

– När det gäller planperspektivet är det bara att gilla läget. Jag har inte hört en enda spelare klaga över skrapsår, säger Jacob Lennartsson.

Ska åtgärdas

Nu står det klart att planen kommer att åtgärdas redan nästa vecka. Efter ett krismöte mellan Djurgården, Hammarby, arenaägaren SGA Fastigheter, Stockholm Live och konstgräsleverantören Unisport beslutades att gummigranulat ska läggas in i konstgräsmattan.

Det innebär också att matchen mellan Djurgården och Mjällby i allsvenskan på söndag blir den sista som spelas på den kritiserade planen.

– Det blir en härlig happening. Vi får vara med och stänga det kapitlet och vi är beredda att skrapa upp våra knän, säger Jacob Lennartsson.

Lennartssons Twitter-inlägg efter Hammarbymatchen fick stor spridning, något som gjorde honom förvånad.

– Jag hade absolut inte väntat mig det. Anledningen till att lägga upp det var att om alla fotbollsplaner hade sett ut så där hade nog inte så många tyckt att det varit lika kul med fotboll, säger han och fortsätter:

– Att det fick den spridning det fick hoppas jag har lett till att man nu har drivit frågan och fått till en förändring. Hammarby och Djurgården har skött detta snyggt.

"Det är skit samma"

Även i Djurgården har man haft problem med skrapsår, men enligt lagkapten Magnus Eriksson är det inget som laget lägger så mycket fokus på.

– Den (planen) är ju vad den är, den funkar helt okej. Sedan är det lite skrapsår men det är skit samma. Det är en faktor men det är inget vi lägger så mycket krut på. Det är en fotbollsplan som vi någonstans kan spela fotboll på så vi fokuserar inte så mycket på det, säger han.

Nu när planen ska åtgärdas en första gång är det ändå glada miner.

– Det klart att den kan bli bättre och det bådar väl gott. Men på det stora hela är det en bra konstgräsplan men den kan bli bättre och det hoppas vi att den blir, säger Magnus Eriksson.

FRÅN FÖRSTASIDAN