TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Toronto vann måstematchen – Nylander målskytt

11 maj, 2023
TT Nyheter
Torontos William Nylander (88) fick in pucken bakom Floridas målvakt Sergej Bobrovskij i andra perioden i det fjärde mötet mellan lagen.
Det var vinna eller försvinna som gällde för Toronto när de gick ut på isen i det fjärde mötet mot Florida i Stanley Cup-slutspelets kvartsfinalserie. Och man tog chansen.
Toronto vann med 2–1.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Florida hade chans att ta fjärde raka segern och avsluta Torontos säsong men bland andra William Nylander ville annorlunda. Och Tre Kronor får därmed ge sig till tåls med att fråga svensken om han vill ansluta till VM-truppen.

– Vi tillbringade mer tid i anfallszonen i kväll än under de tidigare matcherna och det gav målchanser, säger Nylander efter matchen.

Matchhjälte för Toronto blev målvakten Joseph Woll som startade en slutspelsmatch för första gången och tog 24 av 25 skott och framför allt stod emot Floridas forcering i slutet av matchen.

– Han gjorde ett jäkla jobb för oss i kväll, säger lagkamraten Will Tavares.

"Oturlig studs"

Första perioden i matchen blev mållös och det förlösande målet för Toronto kom först 3.29 in i andra perioden. Michael Bunting skickade pucken, via sargen och en studs på domaren, till William Nylander som stod ensam framför mål och lyckades skjuta in den bakom Floridas målvakt Sergej Bobrovskij.

Annons

– Det var en oturlig studs, men det är vad det är, sade Sergej Bobrovskij efter matchen.

Nylanders mål blev periodens enda och först drygt tio minuter in i tredje perioden kom nästa. Även det var ett Torontomål, den här gången med Mitchell Marner som avsändare.

Två minuter senare reducerade Floridas Sam Reinhart till 1–2, vilket också blev matchens slutresultat.

Torontos anfallare John Tavares berättade efter matchen hur planen framåt ser ut.

– Vi kommer bara att fortsätta kämpa, sade Tavares.

Florida leder nu med 3–1 i matcher och har ytterligare en chans att avgöra kvartsfinalserien när lagen möts i en femte match i Toronto natten mot lördag.

Utjämnade matchserien

Det var målvaktsfokus även i den andra kvartsfinalen, som Edmonton vann med 4–1 och därmed utjämnade till 2–2 i matcher mot Vegas.

Edmontons Stuart Skinner fick revansch två dagar efter att han plockats ut i den andra perioden i 1–5-förlusten i den tredje kvartsfinalen. I hemmamatchen svarade han för 25 räddningar på 26 skott.

Nick Bjugstad, Evan Bouchard, Mattias Ekholm, Ryan Nugent-Hopkins gjorde Edmontons mål och Nicolas Roy gjorde Vegas tröstmål i tredje perioden.