Thorengruppen tog SM-guld: "Så häftigt"

Thorengruppen tog SM-guld: "Så häftigt"

Team Thorengruppen svenska mästare i innebandy.

Jonas Ekströmer/TT
Team Thorengruppen tog sitt tredje raka SM-guld i innebandy.
Anfallsstjärnan Oona Kauppi storspelade och gjorde hattrick i en jämn finalmatch mot Pixbo som slutade 4–3.
– Det är först nu man börjat fatta att man har vunnit, säger Kauppi efter rysaren.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var jämnt in i det sista men till slut var det Thorengruppen som drog det längsta strået och som nu kan titulera sig svenska mästare 2023 efter att ha besegrat Pixbo med 4–3 i finalen i Avicii arena.

– De sista minuterna, när man satt där på bänken, tänkte man många tankar. Men nu har man lugnat ner sig. Jag är jättenöjd med min och lagets insats. Det spelar ingen roll hur man vinner så länge man gör det, säger Oona Kauppi.

Det är tredje året i rad som Thorengruppen ställs mot Pixbo i SM-finalen, och det var två taggade lag som klev in i arenan.

Kauppi guldhjälte

Men det var Thorengruppen som gick ut hårdast och hade flera vassa chanser innan Oona Kauppi klev fram och gav den regerande mästaren ledningen.

Desto fler mål blev det sedan i den andra perioden, och då var det Pixbo som rivstartade genom att göra både 1–1 via Emma Stenberg och 2–1 via Caroline Adelöw.

Därefter kvitterade Thorengruppen till 2–2 när Oouna Kauppi gjorde sitt andra mål för dagen. Det dröjde däremot inte länge innan Pixbos Emma Stenberg även hon skulle skriva in sig i målprotokollet för andra gången. 3–2 till Pixbo.

Det var dock inte slut där och innan den andra perioden tog slut hann Thorengruppen kvittera på nytt. Den här gången var det Vera Kauppi som höll sig framme.

I den tredje perioden var det sedan Oona Kauppi som höll sig framme igen och gjorde sitt tredje mål i matchen och Thorengruppen var nu återigen i ledningen med 4–3.

Tårar i Pixbo

Pixbo-spelarna gjorde vad de kunde men lyckades aldrig få in kvitteringen. Thorengruppen höll undan och säkrade tredje raka SM-guldet.

– Jag snackade med tränaren (Daniel Jernberg) innan matchen och han sade att jag ska spela på mina styrkor så jag gjorde det. I andra perioden pressar de oss men vi hittar hitta lugnet. Det är så häftigt att så många väljer att följa med oss och heja. Nu ska vi fira, säger Oona Kauppi i SVT.

Dystert är det för Pixbo.

– Det är tomt och tufft. Det är mycket som står på spel och vi ville ha guldet med tanke på resan vi i laget har gjort tillsammans. Men de är ett duktigt lag och vi får klappa oss på axeln men i dag räckte vi inte till, säger en tårögd Moa Andersson i SVT.

FRÅN FÖRSTASIDAN