Svenska stjärnan imponerade – vidare i Franska öppna

Svenska stjärnan imponerade – vidare i Franska öppna

Rebecca Peterson tog sig vidare från första omgången i Franska mästerskapen. Arkivbild.

Mark J. Terrill/AP/TT
Den svenska tennisstjärnan Rebecca Peterson inledde Franska mästerskapen på bästa sätt när hon i första omgången vann med 2–0 i set.
– Jag är självklart glad över att ha vunnit första omgången, men nu ser jag fram emot nästa, säger hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rebecca Peterson är det stora svenskhoppet på damsidan i Franska mästerskapen. Under tisdagen klev hon in i turneringen och mötte då franska Fiona Ferro, som tog sig till huvudturneringen via kval.

Den svenska tennisstjärnan, som är rankad 87:a i världen, imponerade redan från start och vann enkelt i två raka set (6–2, 6–0).

– Jag började lite nervöst, det var ett tag sedan jag spelade på en större bana med mycket publik men jag tycker att jag tog mig ur det ganska fort. Hon (Ferro) är en spelare som har varit på mycket högre nivåer än vad hennes rankning (465:a) i dag visar. Vi visste att det var en match som vilken som helst där jag behövde spela bra, säger Rebecca Peterson.

I nästa omgång ställs Peterson mot kinesiskan Wang Xinyu, rankad 80:a i världen, som i den första omgången slog ut tjeckiskan Marie Bouzkova, rankad 33:a i världen.

– Jag har mött henne en gång tidigare men det var några år sedan. Men jag har ganska bra koll på henne, kommer att bli ytterligare en tuff match, precis som alla matcher här.

Förra året var Peterson tvungen att dra sig ur Franska mästerskapen på grund av en skada. När hon i år är tillbaka vill hon ta vara på chansen.

– Det är skönt att vara här, jag har haft ett uppehåll som har varit känslomässigt tufft. Så jag känner mig glad över att vara här och att saker och ting börjar falla mer på plats och den chansen vill jag gärna utnyttja.

FRÅN FÖRSTASIDAN