sportsnackisar

Svenska mardrömsbeskedet – han missar resten av VM: ”Fruktansvärt”

Jim Gottfridsson missar resten av handbolls-VM efter fraktur i handen

FOTO: Anders Wiklund/TT
Han är utsedd till världens bästa handbollsspelare och ledde det svenska landslaget till EM-guld så sent som för ett år sedan.
När landslaget nu är klart för semifinal i hemma-VM får de klara sig utan giganten Jim Gottfridsson.
Irriterad, ledsen och besviken”, skriver han på Instagram.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sätter bollen och vinner 200 000 – fansen i extas
0:30

Efter reklamen: Sätter bollen och vinner 200 000 – fansen i extas

(0:30)

Slå på ljud

Hans peppande taktiksnack i den sista time outen, med 19 sekunder kvar av EM-finalen mot Spanien i januari 2022, har gått till historien.

– Tysk höger, dansk vänster, du släpper inte honom med ditt jävla liv och nu ska vi bli Europamästare, hördes han mana på sina lagkamrater.

Jim Gottfridsson, 30, är en gigant på handbollsplanen, både för sitt tyska klubblag Flensburg-Handewitt och framför allt för det svenska landslaget. Ystad-sonen har vunnit EM-guld (2022) och samlat ihop ett VM-silver (2021) och ett EM-silver (2018) iklädd den gulblåa landslagströjan.

Satte sig redan efter sju minuter i kvartsfinalen

När Sverige fick äran att arrangera 2023 års handbolls-VM på hemmaplan, tillsammans med Polen, var Gottfridsson den givna ledaren som skulle styra laget mot finalen på Tele2 Arena i Stockholm.

Men stjärnans mästerskap fick ett tragiskt slut redan under onsdagskvällen, i kvartsfinalmötet med Egypten. Sju minuter in i matchen tvingades mittnian att sätta sig på bänken och direkt började experterna Johanna Ahlm och Martin Frändesjö i TV6-studion att spekulera i vad det kunde handla om.

Jim Gottfridsson plåstras om efter sin handskada. Både publiken och tv-tittarna fick sig nog en rejäl chock när de såg världsstjärnan kliva av så pass tidigt.

Jim Gottfridsson plåstras om efter sin handskada. Både publiken och tv-tittarna fick sig nog en rejäl chock när de såg världsstjärnan kliva av så pass tidigt.

FOTO: Anders Wiklund/TT

Gottfridssons vänstra hand lindades och han fick tillbringa resten av matchen på sidlinjen, där han instruerade och eldade på sina medspelare i någon form av tränarroll i stället. Direkt efter slutsignal – Sverige vann matchen med 26-22 och får möta Frankrike i semi – kördes han till sjukhuset för att röntgas.

Det svenska mardrömsbeskedet levererades en timme efter midnatt. Jim Gottfridsson har fått en fraktur i handen. Under natten gipsades hans hand och nu kan han inte spela handboll på två månader. Ett supertungt besked för landslaget och alla svenska fans – och givetvis för 30-åringen själv.

Först pekade mycket på att det handlade om ett brutet finger, men efter att Jim Gottfridsson varit på sjukhus konstaterades det vara en fraktur i handen.

Först pekade mycket på att det handlade om ett brutet finger, men efter att Jim Gottfridsson varit på sjukhus konstaterades det vara en fraktur i handen.

FOTO: Anders Wiklund/TT

Jag kastar in handduken för denna gången. Irriterad, ledsen och besviken. Tack för all stöttning fram till nu. Nu gör vi allt för gå till VM-final!”, skriver han på Instagram.

Gottfridsson: ”Drömt om VM-final på hemmaplan”

Till landslagets hemsida berättar han lite mer detaljerat vad som faktiskt hände under matchen.

– Jag tror att jag fastnade i en motståndartröja och kände att något gjorde ont. Det är fruktansvärt frustrerande då jag känner att både jag och laget har gjort en väldigt bra turnering och jag har drömt om att få spela VM-final på hemmaplan, säger han och fortsätter:

– Jag är övertygad om att det här laget, oavsett om jag är med eller inte, kan slå alla lag i världen. Det känns oerhört tungt, men jag kommer att göra allt jag kan för att stötta laget i kampen om guldet.

Sverige möter Frankrike på Tele2 Arena på fredag. Det är ännu inte bestämt om någon spelare från den svenska bruttotruppen kommer att komma in och ersätta Gottfridsson till resten av slutspelet.

FOTO: Instagram, Anders Wiklund/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN