Stjärnan: "Vill inte ha tillbaka LIV-spelarna"

Stjärnan: "Vill inte ha tillbaka LIV-spelarna"

Matt Fitzpatrick vill inte välkomna tillbaka LIV-spelare till PGA-touren. Arkivbild.

Matt York/AP/TT
Vissa av spelarna på saudibackade LIV-touren sägs ha ångrat sig och vill tillbaka till PGA-touren.
Det vill inte majorvinnaren Matt Fitzpatrick se.
– Du kan inte ha kvar kakan och äta den också, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nu börjar PGA-tourens stora flaggskeppstävling The Players på anrika TPC Sawgrass i Florida. Ofta kallad "den femte majorn" på grund av sitt starka startfält och anrika status är tävlingen en av de främsta godbitarna på golfkalendern.

Men årets Players, där de blågula färgerna försvaras av Alex Norén och David Lingmerth, skiljer sig från tidigare upplagor. Regerande mästaren Cameron Smith är nämligen inte på plats då australiern gått över till LIV-touren och därmed inte tillåts spela. Även tidigare vinnare som Henrik Stenson och Phil Mickelson saknas av samma anledning.

Ångrar avhopparna flytten?

En debatt pågår kring huruvida spelare som flyttat till den Saudiarabienstödda nykomlingen ska tillåtas tillbaka till PGA-touren om de ångrat flytten.

Det hoppas inte 2022 års US Open-segrare Matt Fitzpatrick.

– Min personliga åsikt är att du inte kan ha kvar kakan och äta den också. Jag skulle inte välkomna tillbaka LIV-spelare, det skulle jag bara inte, säger han till Sky Sports.

– De skulle kunna vända på det och erbjuda mig att spela på LIV-touren men det skulle jag inte vilja göra. Jag anser att det vore väldigt orättvist om PGA-touren tog tillbaka dessa spelare och jag skulle vara chockad om man gjorde det.

"Oerhört frustrerad"

Världssjuan Max Homa har dubbla känslor kring att ta tillbaka LIV-spelarna.

– Min själviska, småaktiga sida skulle vara oerhört frustrerad eftersom jag har inte varit irriterad över att någon har lämnat. Det är ditt eget val att lämna och om du vill göra det är jag helt okej med det.

Amerikanen tillägger därefter:

– Spelarna som har lämnat är bra för golfen. Mästare, intressanta personer. Om jag skulle kunna lägga min själviska sida åt sidan skulle jag inse att få tillbaka dem vore bra för golfen som sport.

FRÅN FÖRSTASIDAN