Stenson: "Finns saker man inte glömmer"

28 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Henrik Stenson tar bladet från munnen. Arkivbild.Reagan Renfroe/AP/TT
Golftourerna verkar ha slutit fred, men Henrik Stenson har inte förlåtit alla.
– Vissa personer har sagt och gjort en del grejer man inte glömmer, säger den svenske LIV-stjärnan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stenson tog klivet över till Saudifinansierade LIV-touren för ett knappt år sedan. Då var nykomlingen i konflikt med etablerade PGA-touren och DP World Tour (tidigare Europatouren).

Nyligen meddelade tourerna att man slutit fred och ska samarbeta i framtiden. Hur samarbetet ska se ut är dock oklart.

– Det är ett bättre tillstånd än det har varit och det ser vi som positivt. Det känns som att några stridsyxor är begravda, säger Henrik Stenson i en intervju i Ola Wenströms Youtube-kanal, Stensons första sedan sammanslagningen.

Petades som kapten

Beslutet att byta till LIV-touren kostade Stenson uppdraget som kapten för Europas Ryder Cup-lag. Och 47-åringen är inte helt nöjd med hur allt hanterats.

– Jag hade hoppats att de satt sig ner för två år sedan i stället för nu efter allt som hänt. Men bättre sent än aldrig och framtiden får utvisa om man hittar några samarbetsformer.

Stenson får frågan om det hade förändrat något.

Annons

– Det hade det säkert gjort men det är ingen idé att gråta över spilld mjölk. Jag var oerhört besviken att inte ledarna kunde diskuterat tidigare och att det gått så här långt. Men det var inte vårt beslut. Vi har gjort våra val och lever med dem.

Osäker framtid

Stämningen mellan spelarna på LIV Golf och PGA-touren har varit frostig och hårda ord har bytts mellan några av de största profilerna.

Henrik Stenson har inte glömt.

– Som alltid när det varit konflikter finns det vissa personer som sagt och gjort en del grejer som man inte glömmer i första taget. Så är det ju.

Huruvida LIV-touren kommer att finnas kvar i framtiden när finansiären, Saudiarabiens statliga investeringsfond Pif, inlett samarbetet med PGA-touren är ingen fråga som bekymrar Stenson.

– Det (LIV-touren) kommer att finnas kvar. Jag skulle bli mycket förvånad annars, säger han.

Annons