Spelare misshandlades med kofot och järnrör

21 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Tre fotbollsspelare har misshandlats efter en match i division fyra. Arkivbild.
Efterspelet till mötet mellan Lillpite och Luleå SK (1–2) i division fyra blev dramatiskt. Efter slutsignalen utspelades skandalscener. Tre personer ska ha misshandlats med järnrör och kofot.
– Vi i Lillpite IF ställer oss inte bakom de här individernas agerande, säger lagledaren Per Bergström till NSD.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I slutet av matchen mellan Lillpite och Luleå SK visades två spelare ut efter handgemäng. Därefter blev det dramatiskt.

Efter matchen ska, enligt uppgifter till NSD, ett antal personer ha ringts till idrottsplatsen i Lillpite. När fyra spelare från Luleålaget sedan lämnade idrottsplatsen med bil ska de ha blivit prejade av vägen av ett annat fordon – där en eller flera gärningsmän ska ha färdats.

Misshandlades med tillhyggen

När bilen med LSK-spelarna sedan tvingades stanna ska tre av fyra spelare ha misshandlats. Enligt NSD:s uppgifter användes järnrör och kofot som tillhyggen vid misshandeln.

Därefter fördes de tre spelarna till sjukhus med skador. Polisen har bekräftat för NSD att den inledande brottsrubriceringen är misshandel av normalgraden samt att ingen är frihetsberövad.

Lillpite vill ta avstånd

I NSD beklagar både Lillpite och Luleå SK det inträffade.

– Vi i Lillpite IF ställer oss inte bakom de här individernas agerande. Det som hände på planen är nog dåligt att det sker. Sedan efterspelet är något som vi verkligen vill ta avstånd ifrån. Verkligen otroligt tragiskt, säger Lillpites lagledare Per Bergström.

Annons

"Det är en tragisk händelse där individer från publiken agerar på ett vansinnigt sätt och utsätter tre av våra spelare för fysiskt våld när de lämnat arenan. Killarna mår efter omständigheterna okej men är såklart skärrade av händelsen. Ärendet är polisanmält och vi hoppas att rättvisa kan skipas", skriver Luleå SK i ett uttalande.

Annons