Skrällen: Ruud utslagen i Wimbledon

Skrällen: Ruud utslagen i Wimbledon

Casper Ruud har spelat färdigt.

Alastair Grant AP/TT
Wimbledons första rejäla skräll är ett faktum.
Norske storstjärnan Casper Ruud, rankad fyra i världen, är ute ur turneringen efter förlust mot britten Liam Broady, rankad 142:a.
– Det blev svårt för mig att attackera, säger norrmannen efter förlusten.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ruud ledde med 2–1 i set och såg ut att ha matchen under kontroll, men Broady kom tillbaka och höll nerverna i styr. På centercourten kunde 29-åringen vända och vinna med 3–2 i set (6–4, 3–6, 4–6, 6–3, 6–0).

– När jag gick och lade mig i går tänkte jag på vad jag skulle säga om jag skulle vinna matchen. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska säga, säger Broady i intervjun efter segern.

Broady gick ut starkt inför hemmapubliken och vann första set med siffrorna 6–4. Men Ruud hämtade igen och vände på matchen innan han kollapsade. Norrmannen förlorade det avgörandet setet med förkrossande 0–6.

– I mina ögon är det en väldigt skicklig grässpelare. Han (Broady) är en vänsterhänt spelare och hans slag var effektivare än mina. Han spelar djupt och lågt över nätet, så det blev svårt för mig att attackera, säger en besviken Ruud till NTB.

Casper Ruud spelade grand slam-final så sent som för drygt en månad sedan – då blev det förlust i Franska mästerskapen mot legendaren Novak Djokovic.

FRÅN FÖRSTASIDAN