TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Skellefteå vann rysare – har matchboll

09 apr, 2023
TT Nyheter
Jonathan Pudas stor matchhjälte.
Det krävdes fem perioder för att skilja lagen åt.
Skellefteå besegrade Örebro med 3–2 efter en förlängningsrysare och kan bli klart för SM-final på tisdag.
Jonathan Pudas blev stor matchhjälte för västerbottningarna i semifinal 5.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Den satt långt inne, men det var ett riktigt kanonskott av Pudas. Nu ska vi vila lite sen börja ladda till på tisdag, säger Oscar Möller till C More.

Den femte SM-semifinalmatchen i ishockey mellan Skellefteå och Örebro blev en dramatisk historia. Mycket behövde bli bättre för Örebro. Bortalaget åkte till Västerbotten med två raka förluster – och dessutom har man inte lyckats göra mål, mycket på grund av Linus Söderström som har storspelat i Skellefteåmålet.

Och bättre blev det – för redan efter fem minuter spräckte Milton Oscarson nollan när han satte 1–0. Men Skellefteå kom snabbt tillbaka och i den tionde minuten i första perioden satte Max Lindholm kvitteringen.

Kvitterade med fyra sekunder kvar

I mittenakten blev matchen fysisk med hårda dueller och många utvisningar. Länge var det 1–1 men då bestämde sig Robert Leino för att skriva in sig i målprotokollet. I spel fyra mot tre fick Leino pucken och drog i väg ett distansskott som betydde 2–1.

Annons

Örebro såg ut att gå mot periodvilan med en ledning, men med fyra sekunder kvar satte Linus Högberg 2–2.

– Det är ett jätteviktigt mål. Det är smådetaljer som avgör därute. Vi har visat att vi kan vända tidigare så vi ska göra det igen, sade Högberg i C More efter 40 spelade minuter.

Pudas matchhjälte

Skellefteå startade tredje perioden klart bättre och kom till flera heta målchanser, men Jhonas Enroth var som en vägg i Örebrokassen. Efter den mållösa perioden gick matchen till förlängning och inte heller där kunde lagen avgöra – trots två Skellefteå-ribbträffar.

Den femte perioden hann knapp börja innan Jonathan Pudas pangade dit segermålet och vilt jubel bröt ut bland hemmaspelarna.

– Det är underbart att spela på vår hemmaplan, vi har publiken med oss hela tiden. Vi har pratat mycket om att tro på oss själva och vi pumpar på med korta byten och avlöser varandra. Man spelar för killen till höger och vänster. Det är en skön känsla i laget, säger Oscar Möller i C More.

Lagen möts igen på tisdag, då i Örebro. Skellefteå blir vid seger klart för SM-final, mot antingen Växjö eller Frölunda, eftersom de leder matchserien i bäst av sju matcher med 3–2.