TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Seattle säkrade slutspel för första gången

07 apr, 2023
TT Nyheter
Jared McCabb sätter dit 1–0 mot Arizona.
NHL:s nyaste lag Seattle säkrade lagets första slutspelsplats någonsin efter vinst mot Arizona med 4–2.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Seattles Jared McCann inledde målskyttet mot Arizona i slutet av första perioden, innan Vince Dunn och Jordan Eberle utökade ledningen till 3–0 under andra perioden.

Arizona repade sig förvisso något och reducerade till 3–1 innan perioden var över, men när Matty Beniers kom fri och tryckte in 4–1 för västkustlaget i tredje perioden framstod det som klart. Att Arizona reducerade till 4–2 i sista minuten gjorde ingen skillnad: Seattle hade säkrat den första slutspelsplatsen i lagets tvååriga historia.

– Du måste vinna för att ta dig till slutspel. I kväll hade vi den chansen och vi tog den. Vi levde upp till förväntningarna, säger Jared McCann efter matchen, enligt The Seattle Times.

Inga 100 poäng

I San Joses match mot Colorado hade den svenske backstjärnan Erik Karlsson – som redan är förste back sedan Sergej Zubov 1993–94 att göra 74 assist under en NHL-säsong – chansen sälla sig till den lilla skara av NHL-backar som uppnått 100 poäng under en säsong. Med ett mål och en assist i 6–2 förlusten fick han dock nöja sig med att stanna på 98 poäng.

Annons

Även Elias Pettersson i Vancouver hade chansen att nå samma milstolpe under nattens match mot Chicago, men stannade likt Karlsson efter en assist i 3–0 segern på 98 poäng.

Fyra matcher återstår dock i grundserien så de båda svenskarna har fortsatt goda chanser att nå tresiffrigt.

Toronto får hemmais

Toronto tog poäng mot årets seriegigant Boston och får därmed fördel av hemmais när NHL-slutspelet inleds, eftersom Tampa Bay samtidigt förlorade stort mot Islanders.

Det är tredje året i rad som Toronto placerat sig så pass bra i tabellen att man får fördel att inleda slutspelsserien på hemmais. Nu räckte fördelen av hemmaplan förvisso inte till vare sig mot Montreal 2021 eller mot Tampa Bay förra säsongen, då Toronto i båda fallen slogs ut efter sju matcher. Men kanske blir det tredje gången gillt.

– Det är ytterligare en punkt att bocka av, som när vi säkrade slutspelsplats. Det känns bra att få hemmais, säger Torontotränaren Sheldon Keefe.

Annons

Hade Toronto vunnit mötet med Boston hade man varit det enda laget som besegrat Boston två gånger den här säsongen. Nu blev det inte så, men Toronto höll jämna steg och nådde 1–1 när 60 minuter blåstes av. I förlängningen avgjorde David Pastrnak för Boston.

I och med att Toronto inte vann matchen var man även beroende av Tampa Bay, som dock förlorade stort mot Islanders med 1–6.

För Bostons del är man nu en seger i från att tangera Detroits rekord i flest segrar under en säsong, som 1995–1996 hade 62 vunna matcher.