TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Real Madrid krossade Barça på Camp Nou

05 apr, 2023
TT Nyheter
Karim Benzema, tvåa från vänster, var het på Camp Nou.
Real Madrid lekte med Barcelona, till råga på allt på Camp Nou.
Efter 4–0 i semifinalreturen – och tre mål av Karim Benzema – får Real möta Osasuna i Copa del Rey-finalen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter Barcelonas 1–0-seger i det första mötet på Santiago Bernabéu kom hemmafansen till Camp Nou med rejäl finalvittring inför "El Clasico"-returen.

I stället fick de se favoritlaget förödmjukas av ärkerivalerna från huvudstaden.

Det var en viktig spelsekvens som inträffade precis i slutet av första halvlek. Robert Lewandowski var nära att ge Barça ledningen, men Thibaut Courtois räddade och Real kunde kontra snabbt. Det slutade med att Vinicius Jr satte 1–0 och jämnade ut dubbelmötet.

Målet gav Real Madrid medvind inför andra halvlek och då lossnade allt för "Los blancos" – och inte minst lagets franske anfallsstjärna. Karim Benzema placerade in 2–0 i 50:e minuten, satte 3–0 på straff i 58:e och fullbordade sitt hattrick när han kyligt lekte in 4–0 i 81:a inför en alltmer förstummad publik i den klassiska fotbollsgrytan.

Så sent som i helgen gjorde Benzema också hattrick, då på blott sju minuter mot Valladolid.

Nu ställs Real Madrid mot Osasuna i finalen av den spanska cupen. Pamplonaklubben har aldrig vunnit Copa del Rey, medan Real Madrid tog sin 19:e och senaste cuptitel 2014.