Publikfest och galna slutminuter i derbyt

Publikfest och galna slutminuter i derbyt

Derbyt slutade mållöst. Arkivbild.

Stefan Jerrevång/TT
Med 8 124 åskådare bjöd Norrköpingspubliken på underhållning från läktarplats.
Men på planen var det desto mer händelsefattigt – till matchens slutskede.
Östgötaderbyt mellan Norrköping och Linköping slutade 0–0.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

18 – så många poäng skiljde mellan de två rivalerna Norrköping och Linköping inför kvällens östgötaderby i Norrköping. Men inför storpubliken, 8 124 , hade gästerna svårt att bevisa varför i den första halvleken.

Norrköping fokuserade på snabba omställningar och skapade ständigt problem för Linköping med flera farliga målchanser. Efter drygt en halvtimmes spel var det nära att betala sig när Lisa Johansson prickade ribban. Men närmare än så kom inte "Peking" ett ledningsmål i den första halvleken, som slutade 0–0.

"Godkänd halvlek"

– Jag tycker vi gör det skitbra. Dom står och passar i backlinjen. Sen slår de långbollar som vi har full kontroll på 90 procent av gångerna i alla fall. Så jag tycker vi gör en helt godkänd halvlek, sade Johansson, som gjorde sin första start för ligasäsongen, till Viaplay i halvtid.

I den andra halvleken var det Linköping som tog över matchen allt mer utan att skapa några farliga lägen – förrän på tilläggstiden.

Dramatiska slutminuter

Efter ett inlägg och en tilltrasslad situation då bollen studsade mellan spelare och målvakt räddades bollen till slut på mållinjen av Norrköpingsmålvakten Sofia Hjern. Därefter vände Norrköping på spelet, kom i ett tre mot en och fick iväg ett avslut från nära håll som räddades av LFC-målvakten Cajsa Andersson.

Matchen slutade 0–0.

– En cool fotbollsmatch för publiken med mycket folk och en fantastisk inramning. Jag tyckte att vi hade perioder där vi ska avgöra. Inte minst i början av andra halvlek kunde vi ha dödat matchen. Där finns en besvikelse, men som det såg ut får det väl vara okej med 0-0, säger Linköpings tränare Andrée Jeglertz till Corren.

Linköping är fyra i tabellen med 32 poäng efter 15 spelade omgångar. IFK Norrköping är åtta med 14 poäng efter lika många matcher.

FRÅN FÖRSTASIDAN