Polisen: Gripen planerade dåd under NHL-final

16 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Vegas tog hem sin första Stanley Cup-buckla natten mot onsdagen svensk tid.John Locher/AP/TT
Las Vegas-polisen säger att man bara timmar före den avgörande Stanley Cup-finalen avvärjde vad som kunnat bli en masskjutning inne på arenan där Vegas kom att ta sin första NHL-titel.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mindre än fyra timmar före nedsläpp i den femte Stanley Cup-finalmatchen natten mot onsdag, svensk tid, greps en man som polisen säger förberedde en masskjutning inne på arenan i Las Vegas.

Den gripne beskrivs av polisen som en 33-årig man som lider av psykisk sjukdom och som har gripits flera gånger tidigare.

I flera meddelande via sms och på sociala medier ska mannen ha hotat att avfyra skott under ishockeymatchen mellan Vegas och Florida.

Flera personer kontaktade polisen om den misstänkte mannen timmarna innan han greps på tisdagseftermiddagen, lokal tid.

Bara nio dagar före Vegas hemmadebut i NHL i oktober 2017 drabbades staden av en masskjutning. 60 personer dödades och fler än 500 skadades efter det att en man öppnat eld mot en musikfestival från ett hotellrum. Efter dådet hyllades ishockeyklubben Vegas Golden Knights för hur man genom bland annat minnesceremonier och välgörenhet hjälpt staden att läka.

Annons

Vegas tog hem årets Stanley Cup med 4–1 i matcher mot Florida. Den femte och avgörande matchen slutade 9–3 till hemmalaget Vegas.

Annons