Norén lär av McIlroy inför US Masters

Norén lär av McIlroy inför US Masters

Alex Norén är Sveriges enda hopp i US Masters. Arkivbild.

Eric Gay/AP/TT
US Masters på Augusta National har inte varit Alex Noréns grej så här långt.
Kanske kan inspelsvarvet med Rory McIlroy ha gett några viktiga lärdomar om den mytomspunna banan.
– Jäkligt bra att spela med honom, säger Norén.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

För fjärde gången i karriären har Alex Norén kvalificerat sig för årets första major. Det har varit sisådär med spelet under de tre tidigare besöken i Georgia: 2017 och 2018 missade stockholmaren kvalgränsen och 2019 slutade han 62:a.

Efter åtta tävlingsvarv väntar Norén fortfarande på att gå 18 hål under par i Masters.

Men Augusta National är inte vilken bana som helst. Ofta lönar det sig att ha varit där många gånger, att veta var man helst bör placera bollen – och inte minst var man absolut inte får hamna kring de svåra och ondulerade greenområdena.

"Kul och imponerande"

Och spelar man med en rutinerad spelare kan man alltid försöka snappa upp ett och annat längs vägen. Alex Norén hann på tisdagen med nio hål med världstvåan Rory McIlroy inför årets Masters.

– Jag tränar lite med honom hemma (i Florida) också, vi är på samma golfbana där. Jäkligt bra att spela med honom och kul och imponerande hur han utnyttjar hela sitt register av slag hela tiden, säger den 40-årige svensken.

– Jag behöver jobba mot det också. Ibland blir jag ganska ensidig, även om jag lattjar ganska bra när jag lattjar hemma. Men jag måste träna mer på det på tävlingar.

Förra året spelades Masters helt utan svenskar för första gången sedan 1996. Nu är Alex Norén ensam svensk bland de 88 spelarna i startfältet.

Skönt formbesked

2023 har inte börjat särskilt bra för Norén, så den gångna veckans 15:e plats i Texas Open – efter fyra raka rundor under par – var välkommen.

– Förra veckan var det en tuff bana, men ändå inte lika galet som det är här med små ytor att landa på på vissa ställen. Men jag försöker att inte analysera sönder banan.

När Masters inleds på torsdagen får Norén sätta alarmet tidigt på morgonen. Han slår ut i den fjärde bollen, klockan 8.36 lokal tid (14.36 i Sverige), tillsammans med Russell Henley och 63-årige Fred Couples – mästaren från 1992.

– Det är klart att det är annorlunda att spela med Couples nu jämfört med för 20 eller 30 år sedan. Men det ska bli kul, jag gillar honom och han har alltid varit schyst.

FRÅN FÖRSTASIDAN