Ministern: "Fifa bör vara mindre giriga"

Ministern: "Fifa bör vara mindre giriga"

Frankrikes idrottsminister Amélie Oudéa-Castéra sätter, tillsammans med fyra andra ministrar, press på Fifa. Arkivbild.

Jean-Francois Badias AP/TT
Tv-kriget för sommarens fotbolls-VM trappas upp.
Nu sätter ministrarna för "Big Five"-länderna press på Fifa – och menar att buden för att visa matcherna i Storbritannien, England, Frankrike, Spanien och Tyskland, bör accepteras.
"Vi hoppas på en smidig lösning", skriver ministrarna i ett gemensamt uttalande.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Med tanke på den stora potentialen turneringen har, idrottsmässigt och kommersiellt, ser vi det som vår plikt att mobilisera och samla alla intressenter så att vi snabbt kan hitta en smidig lösning", skriver ministrarna vidare.

Det var för drygt en månad sedan som Fifas ordförande, Gianni Infantino, kom med utspel gällande tv-rättigheterna för sommarens fotbollsfest. Infantino uttryckte ett missnöje med buden som hade kommit in. Främst gäller det de länder Infantino kallar för "Big Five": England, Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien. Infantino hotade med att det kan bli svart i rutan om inte buden höjs.

Den franska idrottsministern, Amelie Oudea-Castera, uppmanade Fifa att vara "mindre giriga", och poängterade att matchtiderna är ett hinder.

Amelie Oudea-Castera syftar på tidsskillnaden då fotbolls-VM spelas i Nya Zeeland och Australien. Matcherna kommer att ha avspark tidigt på morgonen, europeisk tid.

Fotbolls-VM drar i gång 20 juli.

FRÅN FÖRSTASIDAN