MFF vidare efter drama – IFK Göteborg utklassat

MFF vidare efter drama – IFK Göteborg utklassat

Derek Cornelius tog Malmö FF till kvartsfinal i Svenska cupen. Arkivbild.

Johan Nilsson/ TT
Malmö FF var fyra minuter från att slås ut ur Svenska cupen. Då vände den regerande mästaren 0–1 till 2–1 mot Degerfors.
– Vi löste det till slut, säger tränaren Henrik Rydström till C More.
Det gjorde inte IFK Göteborg, som fick storstryk – 0–4 – hemma mot IFK Norrköping.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Isaac Kiese Thelin gjorde kvitteringsmålet i den 86:e minuten och tre minuter senare avgjorde Derek Cornelius med en nick. Den 25-årige kanadensiske landslagsbacken kom till Malmö först i januari.

Efter matchen erkände Henrik Rydström att det var ganska stressigt på slutet av matchen.

– Det var kalabalik. Vi hade ändrat formation och körde all in framåt. Efter målet (1–1) försökte jag få ut att vi skulle ändra tillbaka. Men vi löste det till slut ändå, säger MFF-tränaren.

Han tycker inte att det var någon turseger.

– Det kändes som att vi stod på deras planhalva hela matchen och har tillräckligt för att ta ledningen. Men de har ett bra försvar och en bra målvakt och är kontringsskickliga. Det hade vi bra koll på, förutom då de gör sitt mål. Då tog vi fel beslut och det höll på att straffa sig.

Vinna eller försvinna

Båda lagen hade full pott i gruppspelet efter inledande segrar mot Skövde och Luleå. Eftersom bara gruppsegraren går vidare var det vinna eller försvinna i matchen.

Den regerande mästaren var verkligen i brygga efter att Degerfors Dijan Vukojevic gjort 1–0 i den 57:e minuten. Men Rydström var lugn.

– Det kändes som att vi bara behövde göra små korrigeringar.

Ungefär samtidigt som Malmö FF säkrade sin kvartsfinalplats slog Kalmar Helsingborg med 4–1 och vann sin grupp på full pott. Mileta Rajovic, ny från danska Naestved, bjöd på ett hattrick.

Häcken, Mjällby och Djurgården gick i lördags vidare till kvartsfinalspel nästa helg. Där återfinns även IFK Norrköping, som fullständigt körde över IFK Göteborg.

På Bravida arena slog islänningarna Arnór Sigurdsson och Arnór Traustason till med varsitt mål före pausen.

– Det känns bra med en 2–0-ledning, ganska jämn match med mycket dueller, säger Norrköpings lagkapten Christoffer Nyman till C More i halvtid.

Buades ut

Hemmapubliken buade ut sitt lag efter de första 45. Stämningen muntrades inte upp av att Sigurdsson slog in straffen som gav Norrköping 3–0. Dansken Victor Lind, 19, spelade elegant fram Laorent Shabani till 4–0.

– Fantastisk match från början till slut, säger Sigurdsson till C More.

Efter förlusterna mot Gais och Norrköping gungar marken under tränaren Mikael Stahre.

– Först och främst är jag sjukt besviken, men jag tycker inte att det är en så dålig match som resultatet visar. Vi har gjort betydligt sämre matcher under försäsongen.

– Vi blir extremt hårt straffade. Uppenbarligen har vi mycket att jobba med. 0–4 är 0–4, säger Stahre till C More.

Hammarbys målfest

Hammarby tog sig som näst sista lag till kvartsfinal. Lekande lätt, dessutom. Gif Sundvall demolerades på Tele 2, där "Bajen" hade 4–0 redan efter 25 minuter och 6–0 efter 47.

Till slut stannade utklassningen vid 8–0.

Publiken kunde bland annat gotta sig åt 17-årige talangen Montader Madjeds hattrick.

FRÅN FÖRSTASIDAN