ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Landslagsspelaren död efter hjärnoperation: ”Otroligt sorgligt”

26 okt, 2022 
Daniel Sörensen
Masato Kudo död efter hjärnoperation. Fotbolls-Japan i sorg.
Den japanske landslagsstjärnan Masato Kudo har dött efter en hjärnoperation.
Han sörjs nu av spelare, ledare och fans världen över.
Kudo lämnar efter sig fru och en 3-årig dotter.
Annons
Zlatans omtalade video med Silvio BerlusconiBrand logo
Zlatans omtalade video med Silvio Berlusconi

Det var förra veckan som dödsbudet nådde världen. Den 32-åriga fotbollsstjärnan Masato Kudo hade tragiskt nog dött efter att ha genomgått en hjärnoperation. Han fick intensivvård direkt efter det kirurgiska ingreppet, men två dagar senare orkade hans kropp inte längre.

Nu sörjs den tidigare japanske landslagsforwarden av en hel nation – dessutom i flera av de länder där han spelade.

Tegevajaro Miyazaki, klubben han representerade fram till sin död, har uttalat sig om Kudos bortgång.

Kudo flyttade tillbaka till Japan 2021.
Kudo i den orangea Brisbane-tröjan. Han flyttade hem till Japan i fjol.

– Han var en otroligt fullbordad spelare. Trots det var han aldrig arrogant. Han älskades av sina lagkamrater, av klubben och av supportrarna. Han personifierade vår klubbslogan ”shinshi” (äkta/ärlig). Det är olyckligt att en sådan spelare lämnar oss så tidigt, säger klubbpresidenten Keita Nimura till Japan Times.

Annons

Bajen-målvaktens hyllning

32-åriga Kudo blev känd efter att ha vunnit tre raka japanska ligatitlar för Kashiwa Reysol mellan 2011-2013. Han spelade också fyra landskamper för Japan under de åren. Han representerade även kanadensiska Vancouver Whitecaps (2016) i amerikanska ligan MLS och australiska Brisbane Roar (2020-2021) i A-League.

En av de som spelade tillsammans med honom i Vancouver var den danske målvakten David Ousted. 37-åringen har tidigare under en kort sejour spelat i allsvenska Hammarby (2020-2021).

Jag kan inte förstå att min gamla lagkompis Masato Kudo har gått bort. Han var en fantastisk kille. Mina kondoleanser till hans familj. Vilken otroligt sorglig dag”, skriver Ousted på Twitter.

Kudo med sin dotter.
Kudo med sin dotter framför körsbärsblommorna vid historiska Hofu Tenmangu Shrine.

Hade fru och barn

I början av oktober lades Masato Kudo in på sjukhus efter att läkarna diagnostiserat honom med hydrocefalus, på svenska ibland även vattenskalle. Det är en sjukdom där cerebrospinalvätskan i hjärnan ökar och trycket i kraniet ökar. Efter att ha genomgått en hjärnoperation förra veckan avled han under fredagen 21 oktober, efter två dagar på intensiven.

Han lämnar efter sig fru (gifta i åtta år) och en 3-årig dotter.

FOTO: TT/Instagram

Annons