Kontroversiella stjärnan petas från fotbolls-VM

30 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Nadia Nadim petas från fotbolls-VM för Danmark. Arkivbild.
Den kontroversiella danska stjärnan Nadia Nadim, 35, kommer inte spela i sommarens fotbolls-VM. När Danmark presenterade sin trupp saknades anfallaren.
USA-proffset drog av korsbandet i september och bedöms inte vara tillbaka i full form efter sin skada.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nadia Nadim, med över 100 landskamper för Danmark, kommer inte följa med landslaget till Australien och Nya Zeeland. I höstas drabbades den kontroversiella stjärnan, som var ambassadör för herrarnas VM i Qatar förra året, av en korsbandsskada.

Den 35-åriga danskan har tidigare fått kritik för att ha skönmålat Qatar. Landet anklagas för brott mot mänskliga rättigheter.

Inför herrarnas VM i Qatar fjol besökte Nadim landet och sade då att Qatar är ett land som hjälper folk i nöd.

Nadim gjorde comeback i juni och spelade en ungdomsmatch för sitt klubblag Racing Louisville. Men enligt Ekstra Bladet är hon inte redo för att spela VM.

Tillbaka är dock en annan stjärna – kaptenen Pernille Harder – som också skadade sig i höstas men gjorde comeback under våren.

"Vi har ett starkt landslag, och vi kan inte vänta med att visa upp de danska färgerna för hela världen. Det kommer att bli det största VM-slutspelet någonsin, och vi ska göra vårt bästa för att skapa en röd-vit fotbollsfest både i Danmark och i Australien", säger förbundskapten Lars Søndergaard.

Annons