ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Johaugs oväntade avslöjande – efter lyckan med partnern: ”Det är inte olagligt”

12 okt, 2022 
Maja Slobodnik
Therese Johaug och partnern Nils Jakob Hoff.
I våras meddelade Therese Johaug att hon avslutar karriären.
Efter en sommar med fester, kärlek och bröllopsplanering kommer nu nya besked från den norska skidstjärnan.
– Det är ju inte olagligt med en comeback till VM i Trondheim, säger Johaug i en intervju med SportExpressen.
Annons
Hälsningen till Sverige på Ukrainska missilenBrand logo
Hälsningen till Sverige på Ukrainska missilen

Den norska skidlegendaren Therese Johaug, 34, meddelade under våren att hon lägger pjäxorna, skidorna och stavarna på hyllan. Det gjorde hon med en sprängfylld meritlista i bagaget och inte långt efter att hon och partnern Nils Jakob Hoff förlovat sig på nyårsafton.

Med 14 VM-guld har hon dominerat skidvärlden under de senaste åren. Under OS i Peking i februari i år tog hon hem hela tre individuella guldmedaljer.

Men svenskarnas stora skräck hintar om en eventuell comeback inom några år, det rapporterar Sportbibeln.

”Jag känner en viss saknad”

Trots att Johaug trivs bra med det nya livet, med fästman och mer fritid, vittnar hon om en viss saknad.

– Jag är väldigt tillfreds med livet. Hade jag inte lagt av i våras hade jag ångrat mig nu – och det är en skön känsla att ha. Men jag ska erkänna att jag känner en viss saknad. Jag saknar laget, jag saknar samlingarna och jag saknar miljön. Samtidigt säger magkänslan att det var rätt, säger hon till SportExpressen.

Annons

Johaug och Hoff har under tiden utan 34-åringens träning och tävling på elitnivå kunnat fokusera på det stundande bröllopet.

– Vi har inte helt landat kring datum, men det blir nog nästa år. Vi ska ha vinterbröllop, berättade Johaug för den norska tidningen VG.

Men kärlek, fest och bröllopsplanering stoppar henne inte från att blicka mot en framtid på skidor. Hon berättar att det inte är omöjligt att hon dammar av pjäxorna igen, men det dröjer eventuellt till 2025 – när det är dags för tävling på hemmaplan.

Therese Johaug på skidor vid världscupen i Falun.
Therese Johaug hintar om en comeback vid VM 2025.

– Jag funderade i våras om jag skulle köra ett VM till. Men då hade det varit så nära till VM i Trondheim att det kanske hade varit svårare för mig att sluta då. Så då kände jag att det var dags att sluta nu… Och det är ju inte olagligt med en comeback till VM i Trondheim om jag känner för det, berättar Johaug.

FOTO: Instagram/Ulf Palm/TT/Antti Yrjonen/TT

Annons